نمونه سازی اولیه چه فرایندی است؟
نمونه سازی اولیه چه فرایندی است؟
نمونه سازی اولیه یک ابزار فوقالعاده در توسعه سیستم ها به شمار میآید. متخصصان فناوری اطلاعات (درون سپاری) اکثرا برای ایجاد طرحها و نقشه های اولیه فنی در SDLC از نمونه سازی اولیه کمک میگیرند. شما در خودسپاری میتوانید فرایند بهبود نمونه اولیه را آن قدر ادامه دهید تا به سیستم نهایی مورد نظر برسید. فرایند نمونه سازی اولیه برای هر دو روش به غیر از نتایجی که حاصل میشود تقریبا یکسان است. فرایند نمونه سازی اولیه صرف نظر از خلق کننده آن چهار مرحله دارد:
۱- تشخیص نیازمندی های اولیه: در خلال این مرحله نیازمندی های اولیه سیستم پیشنهادی را جمعآوری میکنند. این نیازمندی های اولیه شامل ورودیها و خروجیهای اطلاعات مورد نظر و احتمالا یکسری فرایند های ساده است. مقررات بهبود و اصلاح، مسائل امنیتی و یا فرایند های نهایی سیستم جدید در این مرحله مورد توجه نیست.
۲- توسعه نمونه اولیه: پس از شناسایی نیازمندی های اولیه باید نمونه اولیه را ایجاد کنید. بیشتر نمونه های اولیه تنها شامل واسط کاربر مانند صفحات ورود داده ها و گزارشها هستند.
۳- بازنگری کاربران نهایی: مرحله سوم، آغاز فرایند تکرار شونده نمونه سازی است. کاربران نهایی با استفاده از نمونه اولیه، پیشنهادهای تغییرات و یا اضافه کردن ویژگیهای جدید به نمونه اولیه را عرضه میکنند و پس از انجام مرحله چهارم مجدد به مرحله سوم بازگشته و دوباره نمونه اولیه تغییر داده شده را مورد بازبینی قرار میدهند. شما باید در این مرحله تا حد امکان کاربران نهایی زیادی را درگیر این فرایند تکرار شونده کنید. درگیری زیاد کاربران نهایی در این مرحله اختلافات را در فرایند هایی از قبیل فرایند واژگان شناسی و فرایند عملیاتی کاهش میدهد.
۴- اصلاح و ارتقاء نمونه اولیه: این مرحله تکرار شونده به اعمال تغییرات پیشنهادی کاربران نهایی در نمونه اولیه میپردازد. شما در این مرحله تغییرات پیشنهادی را اعمال کرده و ممکن است نیازمندی های جدیدی را به نمونه خود اضافه کنید و دوباره به مرحله قبل بازگردید و نظر کاربران نهایی را درباره نمونه تغییر داده شده جویا شوید و دوباره مرحله چهارم و الی آخر. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
شما باید چه در درون سپاری و چه در خودسپاری اگر چه آنچه بعد از این برای نمونه اولیه اتفاق میافتد متفاوت خواهد بود، فرایند تکرار شونده مرحله سوم به چهارم و برعکس را تا جایی که رضایت کامل کاربران نهایی حاصل شود، ادامه دهید.
احتمال کاربرد بستههای نرم افزار ای و یا ابزارهای توسعهای در ایجاد نمونه اولیه بسیار است و این بدان معنی است که شما میتوانید تا ایجاد سیستم نهایی مورد نظر خود به بهبود نمونه اولیه بپردازید. برای نمونه شما میتوانید با استفاده از برنامه اکسس شرکت مایکروسافت یک نمونه اولیه از یک سیستم CRM را ایجاد کرده و با استفاده از ابزارهای توسعه اکسس مایکروسافت مشخصههای اجرایی آن را تا به دست آوردن سیستم نهایی دنبال کنید. از آنجایی که شما نمونه اولیه خود را در محیط توسعه نرم افزار ای خود توسعه میدهید نمونه اولیه شما میتواند به سیستم نهایی شما مبدل شود. این نکته در مورد روشهای توسعه جزء محور نیز صادق است. اگرچه این فرایند برای درون سپاری و استفاده از شیوه سنتی SDLC صدق نمیکند. متخصصان فناوری اطلاعات معمولا از یک سری ابزارهای خاص توسعه نمونه های اولیه استفاده میکنند و اکثر این ابزارها به منظور ایجاد سیستم های نهایی شکل نگرفتهاند و تنها برای خلق نمونه های اولیه ساخته شدهاند. از این رو یک نمونه اولیه به عنوان نقشه لوله و یا طرح فنی از سیستم نهایی دیده میشود. متخصصان فناوری اطلاعات در مرحله مناسب از SDLC نمونه اولیه را به محیط مناسب دیگری برای توسعه انتقال میدهند.
مزایای نمونه های اولیه
- * ترغیب مشارکت کاربران نهایی – نمونه سازی اولیه مهمتر از هر چیز دیگری کاربران نهایی را درگیر فرایند توسعه سیستم میکند. نمونه اولیه با در اختیار گذاشتن مستندات اولیه و مصاحبه با کاربران نهایی آنها را به استفاده از نمونه اولیه ترغیب میکند.
- * کاهش اختلاف نظر میان کاربران نهایی در خلال فرایند نمونه سازی بسیاری از کاربران نهایی درگیر بازبینی و جمعآوری نیازمندی های سیستم جدید میشوند. هرچه تعداد این کاربران نهایی بیشتر باشد احتمال حل شدن اختلافات افزایش مییابد.
- * ارائه درکی از سیستم نهایی به کاربران نهایی – نمونه های اولیه درکی کلی از شکل و شمایل سیستم نهایی و نحوه عملکرد آن به کاربران نهایی ارائه میدهند. بدین ترتیب احتمال پذیرش و استفاده از سیستم نهایی توسط کاربران و موفقیت پروژه افزایش مییابد.
- * امکان سنجی با اطمینان بیشتر نمونه اولیه اثباتی بر عملی بودن سیستم پیشنهادی از نظر فنی است. امکان سنجی با اطمینان بیشتر نمونه اولیه اثباتی بر عملی بودن سیستم پیشنهادی از نظر فنی است.
- * همراه ساختن دیگران با سیستم پیشنهادی – و در آخر نمونه اولیه میتواند مرزهای مقاومت سازمان و افراد را بشکند. بسیاری به دلیل اینکه سیستم جاری نیازهای آنها را برطرف میکند با سیستم های جدید مخالفت میکنند. آنها از عدم کارکرد صحیح سیستم جدید و رسیدن به انتظارات خود واهمه دارند. پس اگر شما بتوانید یک نمونه اولیه از سیستم پیشنهادی خود را به آنها عرضه کنید از مقاومت آنها کاسته میشود و احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد بود. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
معایب نمونه های اولیه
- * آنها انتظار معرفی سریع سیستم جدید را القاء میکنند – بسیاری از کارکنان با دیدن نمونه اولیه انتظار استفاده از سیستم نهایی را در مدت زمان کوتاهی میکشند. آنها از نمونه اولیه سیستم پیشنهادی استفاده کرده و منتظر استفاده از سیستم نهایی خواهندبود ولی این فرایند ممکن است ماهها و یا سالها به طول بیانجامد. باید به این نکته توجه داشت که نمونه اولیه تنها یک مدل است و تبدیل آن به یک سیستم کامل زمان بر است.
- * نمونه اولیه ممکن است در شرایط واقعی یکسان عمل نکند – کمتر نمونه آزمایشی است که بتواند تمامی شرایط عملیاتی یک سیستم را پوشش دهد. این مسئله در یکی از شرکتهای تولیدی خودرو در ایالات متحده به خوبی نمایان شد. برای ثبت خودرو و رانندگان یک نمونه اولیه تهیه شد و در دو مکان متفاوت و با ۲۰ ایستگاه کاری مورد آزمایش قرار گرفت. پس از آزمایش و نصب سیستم جدید (شامل ۱۲۰۰ ایستگاه کاری در سرتاسر ایالت) سیستم نهایی همه زمان خود را به مدیریت ارتباطات میان ایستگاههای کاری اختصاص داد و دیگر زمانی برای انجام تراکنش نداشت. پوشش تمامی شرایط عملیاتی مهمترین نقطه ضعف نمونه های اولیه به شمار میآید که باید در کنار واسط کاربر و فرایند ها به آن توجه ویژهای داشت.
- * منجر به نادیده گرفتن آزمون و مستندسازی سیستم میشود – شما باید همیشه سیستم های جدید را آزمون و به طور کامل مستندسازی کنید. متأسفانه خیلی از افراد به اشتباه معتقدند که نمونه سازی میتواند جایگزین مستندسازی و آزمون سیستم باشد. اما این طور نیست و شما نباید هیچگاه دچار این چنین اشتباهی شوید.
برون سپاری
گزینه سوم پس از درون سپاری ایجاد سیستم جدید توسط متخصصان (درون سازمانی) و خودسپاری (ایجاد سیستم جدید توسط کاربران نهایی)، برون سپاری است. برون سپاری تخصیص کاری معین در زمان مشخص، با هزینه معلوم و سطح تعیین شدهای از خدمات به یک گروه سوم است. رقابت برای کاهش هزینه و زمان پاسخ به بازار بسیاری از سازمان ها را وادار به برون سپاری پروژههای فناوری اطلاعات خود کرده است. برون سپاری منابع انسانی طبق تحقیقات مجمع تحقیقات برون سپاری بالاترین رتبه را در برون سپاری های سازمانی به خود اختصاص داده است. ۵۰ درصد سازمان های مورد بررسی اعلام داشتهاند که بخشی و یا تمامی فرایند پرداخت خود را برون سپاری کرده و ۳۸ درصد دیگر نیز قصد انجام آن را دارند. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
شرکت «انرجایزر» بزرگترین تولید کننده باطری و چراغ قوه در دنیا فعالیتهای نیروی انسانی خود را به شرکت «ای دی پی» یکی از بزرگترین شرکتهای تأمین کننده نیروی انسانی سپرده است. شرکت انرجایزر در حال حاضر ۳۵۰۰ کارمند و ۲۰۰۰ کارمند بازنشسته دارد که همگی نیازمند خدمات مختلف منابع انسانی هستند. شرکت ای دی پی برای شرکت انرجایزر مرکز تماس، خدمات فرایند تراکنشها و سیستم های خود خدمت رسان تحت وب سایت عرضه میکند. آقای «پیتر کتارد» نایب رئیس منابع انسانی شرکت انرجایزر میگوید: «شرکت ای دی پی تواناترین شرکت و دقیقا همان شرکتی است که ما برای عرضه خدمات فروش آنلاین به دنبال آن بودیم». درصد استفاده کارکنان از سیستم هایی که این شرکت برای انرجایزر ایجاد کرده در شش ماه اول بالغ بر ۸۰ درصد بوده است.
دلایل رشد سریع صنعت برون سپاری را در زیر مشاهده میکنید.
- * جهانی شدن – با جهانی شدن بازارها رقابت نیز سنگینتر میشود و سازمان ها از برون سپاری برای تحویل کالاهای خود در سرتاسر دنیا استفاده میکنند.
- * اینترنت – در دنیای تجارت امروزی موانع ورود به بازارها مانند کمبود سرمایه اولیه به شکل فزایندهای کاهش یافته است و ما هر روز شاهد ورود رقبای جدید به بازارها هستیم.
- * رشد اقتصاد و نرخ پایین بیکاری – ایجاد نیروی کار محلی رقابتی بسیار هزینهبر و مشکل است.
- * فناوری – فناوری ها با چنان سرعتی در حال گسترش هستند که بسیاری از سازمان ها قادر به تأمین منابع، نیروی انسانی و تجربه کاری همگام با فناوری های جدید نیستند.
- * خصوصی سازی – صنایع ارتباط از راه دور و انرژی هر روز خصوصیتر شده و رقابت در میان آنها شدت میگیرد.
امروزه برون سپاری فناوری های اطلاعات فرصتهای بیشماری را برای سازمان هایی که توانستهاند فعالیتهای تجاری خاصی به کمک متخصصان فناوری اطلاعات و تجربه بیشتر انجام دهند، ایجاد کرده است. برون سپاری فناوری های اطلاعات سازمان ها را در همگامی با بازار و بهبود زیرساختهای فناوری اطلاعات کمک میکند. برون سپاری توسعه نرم افزار های کاربردی فناوری اطلاعات را میتوان به چهار شکل بیان کرد.
۱- خرید نرم افزار موجود در بازار
۲- خرید نرم افزار موجود در بازار و پرداخت وجهی به توسعه دهنده برای ایجاد برخی تغییرات
۳- خرید نرم افزار موجود در بازار و پرداخت وجهی به توسعه دهنده برای اجازه اعمال برخی تغییرات توسط سازمان خود شما
۴- برون سپاری کامل توسعه یک سیستم کاملا جدید که تا کنون وجود نداشته است.
منظور ما در همه این چهار مورد، نرم افزار های بهرهوری شخصی که میتوان از هر مغازه رایانه فروشی تهیه کرد نیست، منظور ما سیستم هایی است که برخی از آنها میلیونها دلار ارزش دارند. برای نمونه همه سازمان ها به سیستم های پیگیری اطلاعات مالی نیاز دارند و بدین منظور چندین گزینه پیش روی آنهاست. یکی از این گزینهها و اوراکل مالی است. اوراکل مالی سیستمی است که سازمان ها میتوانند برای پیگیری اطلاعات مالی خود از آن بهره گیرند. در صورتی که اوراکل مالی تمامی نیازهای سازمان شما نیازمندی های کسب و کار را پاسخ میدهد باید گزینه ۱ را انتخاب کنید. اگر اکثر نیازمندی های شما را پوشش میدهند گزینه ۲ و یا ۳ را انتخاب کنید. حال اگر سازمان شما به نرم افزار خاصی نیاز دارد که در بازار وجود ندارد باید به دنبال گزینه آخر یعنی ۴ باشید. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.