نرم افزار ها چگونه دستهبندی میشوند؟
( نرم افزار ها چگونه دستهبندی میشوند؟ ) نرم افزار مجموعهای از برنامه های کامپیوتری است که به مدیریت عملیات یک سیستم کامپیوتری میپردازد. برنامه فهرستی از دستورالعملها است که به وسیله یک کامپیوتر انجام میشوند. کامپیوتر بدون نرم افزار قادر به انجام هیچ کاری نیست. کامپیوتر ها با نرم افزار های مناسب تقریبا قادر به اجرای هر وظیفه پردازش اطلاعات هستند. سه دستهبندی اصلی نرم افزار ای وجود دارد. سیستم های عامل نرم افزار ای هستند که به کنترل دستگاه های سخت افزار ای و عملیات سیستم اصلی میپردازند. برنامه هایی که وظایف خاصی را انجام میدهند، برنامه های کاربردی نامیده میشوند. از نرم افزار زبان برنامه نویسی برای ایجاد سایر برنامه های نرم افزاری استفاده می شود. هر یک از این سه نوع نرم افزار دارای کاربردهای مهمی در پردازش چند رسانه ای است.
سیستم های عامل
اکثر کاربران اهمیت سیستم های عامل را نادیده میانگارند. ما کامپیوتر را به راحتی روشن کرده و خیلی سریع وارد برنامه کاربردی مورد نظر خود میشویم. بدون سیستم عامل، امکان دستیابی به سخت افزار ، برنامه های کاربردی یا داده ها وجود ندارد. سیستم عامل مجموعهای از برنامه ها است که رابط کاربر را فراهم آورده، منابع کامپیوتر را مدیریت نموده و برنامه های کاربردی را اجرا میکند. رابط کاربر امکان تعامل با سیستم های کامپیوتر ای را فراهم میآورد. منابع کامپیوتر ای مانند حافظه، CPU، چاپگرها و درایوهای دیسک عناصر سخت افزاری هستند که به وسیله سیستم عامل مدیریت میشوند. سیستم عامل همچنین به مدیریت و اجرای نرم افزار کاربردی مانند Photoshop یا Excel میپردازد. سیستم های عامل برای تبدیل کامپیوتر به یک ابزار مفید و مهم هستند.
سیستم های عامل از یک پلتفرم کامپیوتر ای به پلت فرم دیگر متفاوت هستند زیرا پلتفرم های متفاوت از سخت افزار های متفاوت استفاده میکنند. نسخههای Windows(Vista ، XP،۷ ) نسخههای PC را مدیریت میکنند. OS X سیستم عاملی است که برای سخت افزار های استفاده شده در پلتفرم های کامپیوتری Macintoshطراحی شده است. سایر سیستم های عامل مانند Unix و Linux سیستم های چند محیطی هستند زیرا به راحتی برای کنترل سخت افزار از تولیدکنندگان متعدد سازگاری یافتهاند. هر چند سیستم های عامل بسیاری در بازار وجود دارد اما اجرای عملکردهای اصلی آنها مشابه است. توسعه دهندگان چند رسانه ای به یک سیستم عامل برای ایجاد یک رابط کاربر شهودی و با قابلیت آسان پیمایش و همچنین مدیریت دامنه وسیعی از دستگاه های سخت افزار ای و کنترل عملیات بسیاری از برنامه های کاربردی متعدد نیاز دارند. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
رابط کاربر
رابط کاربر وسیلهای را جهت برقراری ارتباط با برنامه ها و سخت افزار یک سیستم کامپیوتری فراهم میآورد. رابط کاربر از فرامینی تشکیل شده است که به طور مستقیم در یک سیستم عامل تایپ شده یا میتواند مجموعهای از آیکونها یا نوار منو باشد. کامپیوتر های اولیه از فرامین برای مدیریت عملیات کامپیوتر ای استفاده میکردند. این رابط خط فرمان به دانش یک زبان فرمانی خاص و ساختار دستوری دقیق نیاز داشته درست نبودن محل کاما یا خطای املایی موجب عدم اجرای فرمان میشوند. رابط زبان فرمان موجب عدم استفاده گسترده از کامپیوتر ها میشد، زیرا این رابط نه شهودی و نه انعطافپذیر بود.
نظریهپردازانی چون Douglas Engelbart و Alan Kay به محدودیتهای این رابط پی برده بودند. ایده های این نظریهپردازان به شکلدهی اولین کامپیوتر کنترل شده گرافیکی، Alto که در سال ۱۹۷۳ ابداع شد، کمک کرد. Alto عملکردهای کامپیوتر ای را در قالب پنجرههایی به نمایش میگذاشت که در آن یک اپراتور قادر به استفاده از ماوس در کنترل مجازی اشیا مانند کاغذهای روی یک میز بود. این تحقیقات اولیه در زمینه پردازش گرافیکی، مسیر را برای تولید GUI (رابط گرافیکی کاربر) Steve Jobs برای کامپیوتر Lisa هموار ساخت. این سیستم عامل در سال ۱۹۸۴ برای Macintosh مورد بازبینی قرار گرفت که از یک استعاره میزی که با پوشهها، کلیپ بوردها و سطل زبالهای تکمیل میشد جهت کنترل عملکردهای پیچیده سخت افزار ای استفاده میکرد. این سیستم عامل به کندی خود را با شیوه کار افراد تطابق داده و کاربر را از آموزش فرامین کامپیوتر ای دشوار رها میساخت.
رابط گرافیکی کاربر امروزه در اکثر سیستم های عامل به عنوان یک استاندارد وجود دارد. GUI (یا gooey) عملکردهای سیستم عامل را در قالب مجموعهای از آیکونها، منوهای کرکرهای و کادرهای محاورهای به نمایش میگذارد. Point and Click و Drag and Drop رویههای شهودی و آسان را برای کنترل سیستم های پیچیده کامپیوتر ای برای کاربران فراهم میآورند. این رابط در حال حاضر به چیزی بیش از اشارهگرهای ماوس و کلیک کردنها توسعه یافته است، زیرا ماوس با یک یا چند انگشت جایگزین شده است. اغلب به چنین چیزی چند لمسی میگویند، این شکل NUIT کنترل شهودیتر از سیستم عامل را ارائه میدهد. چند لمسی یک روش ورودی است که به یک یا چند انگشت اجازه دستکاری رابط کامپیوتر را میدهد. این، حالتی از شکل گستردهتری از رابط کاربر طبیعی است که اجازه ورودی مستقیم به سیستم عامل را بدون دخالت ابزاری نظیر ماوس یا قلم نوری را میدهد.
فناوری صفحه لمسی برای کنترل دستگاه های الکترونیکی اولین بار در اواخر دهه ۱۹۶۰ توسط IBM معرفی شد. هم سخت افزار و هم سیستم های عامل از آن زمان پیشرفت چشمگیری داشتهاند تا شامل عمل تک لمسی و دستکاری چند انگشتی تصاویر صفحات نمایش باشند. مقالهای که توسط Pierre Wellner در سال۱۹۹۱ منتشر شد، میز دیجیتال را توصیف میکرد که برای اولین بار به چند لمسی و حرکتهای گاز انبری برای کنترل صفحه نمایش رسمیت بخشید. Apple این فناوری را در سال ۲۰۰۵ به دست آورد و از آن در iPhone استفاده کرد. این فناوری بلافاصله در بازار دستگاه های سیار به محبوبیت رسید. رابط لمسی رومیزی که توسط مایکروسافت استفاده شد، حالت دیگری از NUI است. این رابط که در سال ۲۰۰۱ معرفی شد، نه تنها لمس با چند انگشت را تشخیص میدهد، بلکه همچنین دستگاه های خاص از قبیل دوربین دیجیتال یا تلفن سلولی را که در این سطح قرار دارند، تشخیص میدهد. هنگامی که کامپیوتر های تبلت و خواننده های الکترونیکی ازدیاد پیدا میکنند، کاربران به طور رو به افزایشی متکی به رابط کاربری خواهند بود که نیازمند یک دستگاه ورودی خارجی است. توسعه دهندگان چند رسانه ای هم اکنون میتوانند موج جدیدی از محصولات خلاقانه را که از رابط های کاربر طبیعی بهره میبرند، به وجود آورند.
مدیریت منابع کامپیوتر ای
سیستم های عامل به مدیریت منابع متعددی از کامپیوتر مانند پردازندهها، حافظه، دستگاه های جانبی و شبکه ها میپردازند. در بسیاری از موارد سیستم های عامل وظایف خود را در پشت صحنه با حداقل و یا بدون عامل کاربر انجام میدهند. در موارد دیگر، سیستم عامل برنامه های خاصی را (که به آن برنامه های سودمند گفته میشود) برای کمک به کاربران در کنترل مستقیم عملکردهای سیستم عامل فراهم میآورد. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
سیستم عامل و پردازنده
سیستم های عامل نحوه اجرای برنامه ها در پردازنده را کنترل میکنند. بعضی از پردازندهها به قدری قدرتمند هستند که قادرند همزمان از کاربرهای بسیاری پشتیبانی کنند. سیستم های عامل چند کاربره میزان زمان پردازنده هر برنامه کاربر را کنترل میکنند. به این فرایند اشتراک زمانی نیز گفته میشود زیرا سیستم عامل برشهایی از زمان پردازنده را به چندین کاربر به طور همزمان اختصاص میدهد. البته چند میکروثانیه از زمان پردازنده به یک کاربر و سپس به کاربر دیگر داده میشود. سیستم های چند کاربره چند وظیفهای نیز هستند. چند وظیفهای به قابلیت یک سیستم عامل در مدیریت بیش از یک برنامه کاربردی به صورت همزمان اتلاق میگردد. هر کاربر میتواند چندین برنامه را برای تکمیل وظایف متفاوت اجرا کند. این برنامه ها از قابلیت اجرای همزمان برخوردار هستند
هر میکروثانیه، یک میلیونیم ثانیه است
سیستم های چند کاربره در ابر کامپیوتر ها، کامپیوتر های متوسط و بزرگ یافت میشوند. این سیستم ها قادر به پشتیبانی از صدها هزار کاربر در یک زمان هستند. البته، در صورتی که افزایش ناگهانی در تعداد کاربران رخ دهد، هر کس کاهش را در عملکرد کامپیوتر مشاهده خواهد کرد زیرا هر کاربر برای برشی از فعالیت پردازنده در حال رقابت است. Unix و Linux از جمله سیستم های عامل چند کاربره به حساب میآیند.
سیستم های عامل برای کامپیوتر های کوچکی چون Macintosh و کامپیوتر های شخصی برای پشتیبانی از یک کاربر طراحی شدهاند. سیستم های عامل کامپیوتر کوچک نیز از چند وظیفه ای پشتیبانی میکنند. چند وظیفهای بالاخص برای توسعه دهندگان چند رسانه ای حائز اهمیت است زیرا آنها غالبا در یک زمان با چندین برنامه کار میکنند. کامپیوتر های کوچک اولیه معمولا به دلیل فقدان کنترل سیستم عامل بر اجرای برنامه کاربردی از کار میافتادند. چند وظیفهای غالبا سبب آسیب دیدن سیستم های کامپیوتر میشود زیرا یک برنامه کاربردی منابع کامپیوتر ای را به صورت انحصاری درآورده و قادر به کنترل سایر برنامه های کاربردی نیست. چند وظیفهای Preemptive کنترل اضافهای بر منابع سیستم را به سیستم عامل میدهد. سیستم عامل قادر به متوقف ساختن پردازش یک برنامه کاربردی و کنترل برنامه ای دیگر است. سیستم عامل همچنین میتواند مجدد، کنترل را در صورت متوقف شدن ناگهانی اجرای یک برنامه کاربردی به کار گیرد. این امر در زمانی که چند برنامه کاربردی باز باشد عملکردی باثباتتر ایجاد میکند. Windows Vista و سیستم عامل x از جمله سیستم های عاملی هستند که چند وظیفهای preemptive را به کار میبرند. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
سیستم عامل و مدیریت حافظه
مدیریت حافظه از دیگر عملکردهای مهم یک سیستم عامل است. سیستم عامل مقدار حافظه مورد دستیابی و استفاده شده توسط برنامه های کاربردی را کنترل میکند. سیستم های عامل مقدار مصرف شده حافظه و حافظه آزاد را در زمانی که پردازنده دیگر به آن نیاز ندارد، نشان میدهند. با وجود محیطهای چند وظیفهای امروزی، داشتن سیستم عاملی که قادر به اختصاص دادن مؤثر حافظه میان چندین برنامه باشد، بسیار حائز اهمیت است. میزان مشخصی از RAM نصب شده وجود دارد و پر کردن آن با چندین برنامه کاربردی با فایل های داده بزرگ امری بسیار آسان است.
حافظه مجازی روشی برای توسعه میزان حافظه موجود برای پردازش وظایف است. سیستم عامل حجمی از یک هارد دیسک را برای شبیهسازی RAM تعریف میکند. سپس سیستم عامل بخشهای برنامه را میان RAM و هارد درایو از طریق فرایندی به نام صفحهبندی تعویض میکند. هر چند این فرایند تعویض از زمان پردازش میکاهد، اما اجرای برنامه های کاربردی بزرگ را با میزانی محدود از حافظه RAM امکانپذیر میسازد.
حافظه مجازی گاهی اوقات در توسعه چند رسانه ای مفید است زیرا اجرای همزمان چند برنامه را در یک کامپیوتر با میزان RAM کافی امکانپذیر میسازد. حافظه مجازی در پردازش تداخل ایجاد کرده و سبب کاهش در زمان آن میشود و جایگزین مناسبی برای RAM نیست. بیشتر راهکارهای مناسب برای کمبود حافظه اصلی بر RAM استوار است. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.