راه اندازی ، رشد و تغییر اساسی چه هستند؟
( راه اندازی ، رشد و تغییر اساسی چه هستند؟ ) راه اندازی – رشد – تغییر اساسی یک چهارچوب مفهومی عالی برای درک بهتر استفاده از فناوری اطلاعات از منظر سازمانی است. شما با استفاده از این چهارچوب میتوانید هزینه های فناوری اطلاعات و تأثیر آن بر راهبردهای کسب و کار را مشاهده کنید. برای نمونه اگر به دنبال انجام سریعتر و ارزانتر کسب و کار خود هستید باید بیشتر هزینه های فناوری اطلاعات خود را در راهبرد راه اندازی سرمایهگذاری کنید. اگر میخواهید به نوعی در کسب و کار خود تغییر ایجاد کنید باید بیشتر هزینه فناوری اطلاعات خود را در راهبرد تغییر شکل سرمایه گذاری کنید. در ادامه جنبههای مختلف این چهارچوب مفهومی آورده شده است. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
- * راه اندازی : اجرای فعالیتها و فرایند های در حال انجام، یعنی رشد سازمان با عرضه کالاها و خدمات ارزانتر و سریعتر از سایر رقبا
- * رشد : افزایش حدود بازار عرضه کالاها و خدمات، گسترش سهم بازار و … یعنی رشد سازمان با افزایش سهم در بازار رقابتی
- * تغییر اساسی: نوآوری در فرایند های کسب و کار و یا ارائه محصولات و خدمات به شکلی کاملا جدید، ورود به بازارهایی کاملا متفاوت و غیره یعنی رشد سازمانی با روشهای کاملا جدید و متفاوت
همان گونه که مشاهده میکنید این چهارچوب مفهومی نیز شباهتهای بسیاری هم با راهبردهای عمومی پورتر و هم راهبرد خط بالا و پایین دارد.
راه اندازی – به رهبری هزینه
رشد – تمرکز و تمایز
تغییر اساسی – تمایز (جدید)
کاربرد چهارچوب RGT در همه صنایع قابل استفاده است. شرکت گارتنر بیشتر سرمایه گذاری خود را در قسمت راه اندازی انجام داده است که به نظر ایده ئال نمیرسد. شرکتها بدون استثنا باید بر روی تغییر شکل نیز سرمایهگذاری کنند. در دنیای کسب و کار امروزی شرکتی که درجا بایستد محکوم به شکست است. درک این موضوع از آنجایی که شرکتهای رقیب همیشه به دنبال انجام کاری بهتر از شما هستند کاملا ملموس مینماید. از این رو شرکتها باید همواره در حال تغییر و نوآوری برای بقای خود در صحنه رقابت باشند. شرکت اپل یکی از این شرکتهاست که این راهبرد را به خوبی دنبال میکند. این شرکت ابتدا با ساخت رایانه شروع به فعالیت کرد ولی کمی بعد با ایجاد آی تونز وارد کسب و کار موسیقی در سال ۲۰۰۱ میلادی شد و کتاب، بازی، ویدئو کلیپ و فیلم را نیز در مرور زمان به آی تونز اضافه کرده است. شرکت اپل به خوبی رهبری این صنعت را با تکیه بر راهبرد تغییر اساسی به عهده گرفته است. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
مدیریت زنجیره تأمین مدیریت زنجیره تأمین شرکت «دل» زبان زد همگان است. مدل کسب و کار شرکت دل مزیت رقابتی برتر این شرکت در مقابل سایر رقبای قدیمی صنعت تولید رایانه است. شرکتهای قدیمی پس از تولید رایانه آن را به دست فروشندگان کلان، توزیعکنندگان و یا خردهفروشان میسپارند که موجب بالا رفتن هزینه زنجیره توزیع میشود. زنجیره توزیع به مسیری که یک محصول یا خدمت از سازنده محصول یا خدمت شروع و به مصرف کننده نهایی ختم میشود، اطلاق میشود. دستگاه های رایانه باید زمان زیادی را در قفسههای فروش منتظر خریدار بمانند. از این رو همیشه تعداد زیادی رایانه در انبار فروشگاهها یافت میشود که زمان زیادی است منتظر قفسههای فروش هستند و این به معنی هزینه انبارداری بالا است. از سوی دیگر فروشندگان مجبورند پیش از ورود مدل های جدیدتر چوب حراجی به مدل های قدیمیتر خود بزنند. اما مدل کسب و کار شرکت «دل» متفاوت است. این شرکت بدون استفاده از انبارداری، در زنجیره توزیع خود به طور مستقیم و با استفاده از وب سایت خود اقدام به فروش رایانههای ساخته شده خود میکند. شرکت دل از نرم افزار ۱۲ به منظور توسعه زنجیره تأمین خود استفاده میکند. با استفاده از این نرم افزار نیازهای قطعاتی خود را هر ۲ ساعت یک بار به تأمینکنندگان قطعات اعلام میکند. شرکت «دل» با این روش در سیستم تأمین خود بسیار کارآمد بوده و با صرف زمان و هزینهای ناچیز فعالیت میکند. تفاوت مدل شرکت «دل» یعنی «بفروش، منبع یابی کن و حمل کن» و آنچه رقبای سنتی انجام میدهند یعنی «بخر، نگه دار و بفروش».
برای شرکت جنرال موتورز جریان منظم قطعات خودرو به کارخانههای تولیدی که در سراسر دنیا دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است و این امر تنها با استفاده از سیستم مدیریت زنجیره تأمین مبتنی بر فناوری های اطلاعات میسر است. مدیریت زنجیره تأمین و یا به اختصار SCM موجودی کالا و اطلاعات را در میان فرایند های کسب و کار و میان شرکتها دنبال میکند. مدیریت زنجیره تأمین یک سیستم رایانهای است که فعالیتهای پیگیری موجودی کالا و اطلاعات را در کسب و کارها و میان شرکتها خودکار میکند. اکثر شرکتهای بزرگ تولیدی از روش تولید درست به موقع استفاده میکنند. با استفاده از این روش قطعات و محصولات در زمان مورد نیاز به خط تولید تحویل داده میشود. JIT روشی است که در آن تولید و یا تحویل کالا یا خدمت در زمانی که مشتری میخواهد اتفاق میافتد. برای شرکتهای خرده فروشی مانند تارگت، JIT یعنی هنگامی که مشتری در راهروهای فروشگاه گام میزند کالای مورد نیازش در قفسهها قرار گیرد. تعداد کالاها و یا خدمات به اندازه نه کم و نه زیاد در روش JIT از اهمیت بالایی برخوردار است. تعداد بالای موجودی کالاها یعنی هزینه انبارداری و ریسک از دور خارج شدن کالاها و تعداد کم یعنی از دست دادن فرصت فروش وقتی که مشتری خواهان کالا یا خدمتی است که به اندازه نیاز او وجود ندارد. تعداد کم کالاها و یا خدمات همچنین به معنی حتمال تعطیلی خط تولید به دلیل ترسیدن به موقع کالاها و یا قطعات به خط تولید نیز هست.
برای نمونه به فروش ماشینهای برفروبی شرکت هوم دپوت در آبان ماه هر سال و در شهر شیکاگو میپردازیم. اگر این شرکت تعداد زیادی ماشین برفروب داشته باشد نمیتواند تمامی موجودی خود را پیش از فصل سرما بفروشد. ماشینهای برفروب گران قیمت و بزرگ هستند و هزینه انبارداری زیادی را به این شرکت تحمیل میکند. در مقابل اگر این شرکت تعداد کمی ماشین برفروب داشته باشد که پیش از شروع فصل سرما همگی به فروش رسد دیگر مشتریان منتظر پر شدن انبار این شرکت نخواهند ماند و به دنبال فروشنده دیگری خواهند رفت. شرکتهای جهانی از روشهای حمل و نقل مرکب استفاده میکنند. حمل و نقل مرکب به استفاده از شیوههای مختلف حمل و نقل مانند ریلی، هوایی، دریایی، زمینی و … گفته میشود که کالا را از محل تولید به مقصد حمل میکنند. مدیریت زنجیره تأمین در این شیوه پیچیدهتر است زیرا در این شیوه برنامه ریزی، کنترل و پیگیری قطعات و محصولات از یک وسیله حمل و نقل به وسیله دیگر نیازمند دقت بیشتری است. برای درک بهتر، یک قطار با ۵۰ تریلر را در نظر بگیرید که در مقصد باید ۵۰ کامیون منتظر تحویل گرفتن تریلرها باشند. از روشهای حمل و نقل مرکب در ابعاد ملی نیز استفاده میشود و تنها مختص شرکتهایی با گستره فعالیت جهانی نمیشود. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
فرصتهای راهبردی و رقابتی با استفاده از مدیریت زنجیره تأمین همه سیستم های مدیریت زنجیره تأمین به دنبال صرفهجویی بیشتر در فرایند های زنجیره تأمین هستند. تمرکز اصلی مدیریت زنجیره تأمین در زیر آمده است.
- * رهبری هزینه (یکی از سه راهبرد عمومی پورتر)
- * راهبرد راه اندازی (چهارچوب راه اندازی – رشد – تغییر اساسی)
پر واضح است که کاهش هزینه ها در زنجیره تأمین به معنی کاهش قیمت تمام شده برای مصرف کننده است و نهایتا افزایش سهم بازار و درآمدهای خط بالا را به همراه خواهد داشت. یک سیستم مدیریت زنجیره تأمین میتواند با کمک فعالیتهای زیر سازمان شما را به سمت بهبود سوق دهد.
- * انجام – تضمین تحویل به موقع کالا در زمان فروش به مشتری و یا قطعات به خط تولید
- * تدارکات – پایین نگه داشتن هزینه حمل و نقل در کنار رعایت ایمنی و اطمینان در تحویل کالا
- * تولید – تضمین دسترسی به قطعات با کیفیت در زمان نیاز
- * درآمد و سود – هیچ فرصت فروشی به دلیل خالی بودن قفسهها از دست نخواهد رفت
- * هزینه و قیمت – رعایت قیمت خرید قطعات و فروش محصولات در حد قابل قبول
موفقیت دو سویه شرکای یک زنجیره تأمین یکی دیگر از مزایای سیستم های نوین مدیریت زنجیره تأمین است. برای مثال بسیاری از شرکتهای تأمینکننده میتوانند نظرات ارزشمندی را درباره کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت در چرخه توسعه یک محصول در اختیار تولیدکنندهها قرار دهند. این چنین هماهنگیهایی تنها با استفاده از فناوری های اطلاعات امکانپذیر است و از آن با عنوان شراکت اطلاعاتی نام برده میشود. شراکت اطلاعاتی به ایجاد همکاری است و از آن با عنوان شراکت اطلاعاتی نام برده میشود. شراکت اطلاعاتی به ایجاد همکاری بین دو شرکت با یکپارچه سازی سیستم های فناوری اطلاعات آنها به منظور عرضه بهتر کالا و خدمات به مشتریان اطلاق میشود. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.