بازاریابی ویروسی چیست؟
بازاریابی ویروسی روشی مقرونبهصرفه برای گسترش دسترسی افراد از طریق دهانبهدهان و اشتراکگذاری در رسانههای اجتماعی است. اصطلاح بازاریابی ویروسوار برای اولین بار توسط تیم دراپر فارغالتحصیل مدرسه بازرگانی هاروارد مطرح شد. بیان ارزش وایرال مارکتینگ همانند انواع سایر شیوههای بازاریابی دهانبهدهان امری دشوار است. viral marketing حاوی محتواهایی است که مانند ویروس بهسرعت از فردی به فرد دیگر منتقل میشوند.
فهرست مطالب:
مراحل ایجاد یک کمپین ویروسی موفقیتآمیز
شبکههای مختلف مورداستفاده در بازاریابی ویروسی
عوامل کمککننده به ویروسیشدن محتوا
نکات لازم برای راهاندازی بازاریابی ویروسی موفق
مراحل ایجاد یک کمپین ویروسی موفقیتآمیز
این مدل بازاریابی مستلزم برنامهریزی دقیق و درک عمیق محتوایی است که مخاطب از آن استقبال کرده و به اشتراکگذاری اطلاعات آن میپردازد. در ادامه شش مرحله برای پیادهسازی یک کمپین ویروسی موفق را ذکر میکنیم:
-
شناخت مخاطب
اولین قدم برای یک کمپین وایرال مارکتینگ موفق، درک مخاطب و رسانههایی است که برای آنها جذابیت بیشتری دارد. شرکتهای نوپا با تشکیل چندین کمپین و آزمایش مواد تبلیغاتی خود برای جمعآوری دادههای ضروری به این امر دست مییابند. همچنین، شرکتهای تأسیسشده میتوانند با تجزیهوتحلیل گذشته و فعلی رسانههای اجتماعی خود، مخاطبان هدف را بهتر درک کنند. شرکتها توسط معیارهایی مانند مشارکت مخاطبان، ترافیک کلمات کلیدی، تعاملات اجتماعی، نمایش صفحات، کلیکها و موارد دیگر میتوانند محتواهای موردعلاقه کاربران و بهترین پلتفرمهای بازاریابی برای جذب آنان را تشخیص دهند. شرکتها با درک صحیح رفتار و نیازهای مخاطبان میتوانند کمپینهای بازاریابی را بر اساس نیازهای مخاطبان خود تنظیم کنند.
-
تجزیهوتحلیل
اغلب کمپینهای ویروسوار ازنظر ماهیت منحصربهفرد هستند. ازاینرو، تجزیهوتحلیل کمپینهای ویروسی مختلف در سازمانها اهمیت بسیاری دارد.
-
داشتن هدف
این رویکرد بازاریابی اغلب برای ایجاد احساس هیجان در مورد یک محصول یا خدمات خاص استفاده میشود. ممکن است برخی شرکتها از کمپینهای وایرال مارکتینگ برای افزایش دید و جذب مشتریان بیشتر به سمت نام تجاری خود استفاده کنند. همچنین، ممکن است مارکهای دیگر محتوایی ویروسی از محصول یا خدمات عرضهنشده تولید کنند! در انتها، با توجه به دلایل گوناگون برای توسعه محتوای ویروسی، داشتن اهداف از پیش تعیینشده برای افزایش موفقیت آن بسیار مهم است.
-
انتخاب بهترین پلتفرم بازاریابی
گزینش بهترین پلتفرم برای انتشار محتوای ویروسی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بهعنوانمثال، اغلب محتواهای منتشرشده در کانالهایی مانند وبلاگ یا کمپین بازاریابی ایمیلی، عملکرد مناسبی دارند. کمپینهای بصری برای سیستمعاملهایی مانند Instagram یا Pinterest گزینه مناسبی هستند و محتوای ویدیویی در YouTube یا TikTok عملکرد بهتری دارند. بازاریابان باید با انجام تحقیقات عمیق روی هر پلتفرم رسانههای اجتماعی و تعیین KPI های آنان، میزان پیشرفت و تأثیر کمپینها را ارزیابی کنند.
-
جستجوی ترندها توسط هشتگ
ترندها به کسبوکارها راهی آسان برای افزایش بازاریابی بدون نیاز به ایجاد همهمه در بازار ارائه میدهند. مشاغل میتوانند این کار را از طریق هشتگگذاری انجام دهند. برندها با استفاده از هشتگهای محبوب و درک علت تمایل کاربران به ترندها میتوانند بهراحتی از فیلمها و پیامهای محبوب ترندشده به نفع خود استفاده کنند.
مشارکت نقش مهمی در موفقیت کمپینهای ویروسی دارد. بازاریابان باید سؤالات خود را هنگام استفاده از هشتگها از مخاطبان بپرسند و یا متنی که محرک گفتگوی کاربران باشد را منتشر کنند. از دیگر روشهای متداول برای افزایش دسترسی توسط هشتگها، راهاندازی چالشهای رسانههای اجتماعی است؛ چراکه رسانههای اجتماعی بستر مناسبی برای اشتراکگذاری مطالب گوناگون هستند.
-
برآوردهکردن انتظارات مصرفکننده
صرفاً ایجاد کمپین ویروسی موفق برای پیشرفت یک کسبوکار کافی نیست. برند تجاری موظف است انتظارات مصرفکنندگان را برآورده کند، وگرنه موفقیت کمپین وایرال مارکتینگ عملاً بینتیجه است. محصول یا خدمات تولیدی باید از کیفیت وعده دادهشده در کمپین وایرال برخوردار باشند. علاوهبراین، برندها باید اطمینان حاصل کنند که مطالب بازاریابی، وبسایت و سایر سیستمعاملها تجربه و عملکرد موردنظر بازدیدکنندگان را ارائه میدهند.
شبکههای مختلف مورداستفاده در بازاریابی ویروسی
-
رسانههای اجتماعی:
رسانههای اجتماعی بخش عمدهای از این مدل بازاریابی در عصر مدرن را تشکیل میدهند. با توجه به اینکه اکثر کاربران اینترنت در رسانههای اجتماعی دارای اکانت هستند، تولید محتواهایی که قابلیت ویروسی شدن را دارند، نسبتاً ساده است.
-
سایتهای اشتراکگذاری ویدئو:
بسترهایی مانند یوتیوب، اینستاگرام و ویدئو دسترسی مطالب تبلیغاتی کمهزینه را در زمانی اندک امکانپذیر میکنند. نکته کلیدی برای گسترش استفاده از بسترهای فوق این است که یک پیام قوی و معتبر را به مخاطب منتقل کنند.
-
دهان به دهان:
امروزه شیوه دهان به دهان همانند گذشته مؤثرترین شیوه برای این مدل بازاریابی نیست، اما مشاغل متکی به مشتریان محلی میتوانند از این استراتژی برای جلبتوجه مخاطبان خود نسبت به محصولات یا خدمات جدید استفاده کنند.
-
ایمیل:
کمپینهای بازاریابی ایمیلی بههمراه پیام یا استراتژی مناسب تأثیر زیادی بر روی مخاطبان میگذارند. امروزه کمپینهای بازاریابی ایمیلهای ویروسی از تصاویر و متنی کوتاه برای جلبتوجه خوانندگان خود استفاده میکنند.
-
تالار گفتمان وب:
تالار گفتمان وب بهترین شیوه برای راهاندازی یک این کمپین بازاریابی است، زیرا این منابع برای بازاریابان امکان برقراری ارتباط با مخاطبان دارای سلایق و علائق تقریباً یکسان را فراهم میکند
چه کسی میتواند از viral marketing استفاده کند؟
هرکسی میتواند از این شیوه بازاریابی بهعنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگتر یا یک استراتژی فروش مستقل برای افزایش آگاهی در مورد یک محصول، خدمات یا نام تجاری استفاده کند. این روش در بین شرکتهای دارای بودجه تبلیغات کم موردپسند است، چراکه نسبت به تکنیکهای بازاریابی کلاسیک و تبلیغات پولی در رسانههای اجتماعی مقرونبهصرفهتر خواهند بود. علاوهبراین، کمپینهای وایرال مارکتینگ به کسبوکارهایی که پایگاه مصرفکننده خود را توسعه ندادهاند، کمک شایانی میکنند.
عوامل کمککننده به ویروسی شدن محتوا
امروزه مشاغل از تأثیر این روش بازاریابی برای دستیابی به مشتریان موردنظر خود آگاهی دارند، بازاریابان باید بررسیهای متعددی برای درک عوامل مؤثر در کمپین بازاریابی ویروسی موفق انجام دهند. یک نظریه معروف به مدل STEPPS شش عامل کمککننده به ویروسی شدن پیام را توصیف میکند:
-
رسانه اجتماعی:
اگر پست کردن یک محتوا باعث شود که کاربر در مقابل مخاطبان خود مورداعتماد به نظر برسد، احتمال اشتراکگذاری محتوا توسط کاربران افزایش مییابد. ارتباط کاربران با نام تجاری، محتوا و یا پیامهای آن در رشد کسبوکار تأثیر بسزایی دارد.
-
محرکها:
محرکها باعث میشوند مردم در مورد محتوای ویروسی مباحثه کنند. برای مثال، مفهوم محرک توضیح میدهد که علت افزایش خرید ناگهانی یک محصول خاص انتشار یک ویدئو مرتبط با آن است.
-
احساسات:
انسانها موجوداتی احساسی هستند و استفاده از پیامهای حسی بهترین راه برای جلبتوجه آنان است. امروزه نیز کمپینهای مرتبط با زندگی اجتماعی مردم احتمال بیشتری برای وایرال شدن دارند.
-
مخاطبان گسترده و عمومی بودن پیام:
محتواهای دارای موضوعات عمومی مخاطبان گستردهتری دارند و احتمال اشتراکگذاری آنان نسبت به موضوعات دیگر بالاتر است. همچنین، اگر یک کاربر رسانههای اجتماعی مشاهده کند که تعداد زیادی از مخاطبین خود پیام خاصی را پخش میکنند، تمایل بیشتری برای اشتراکگذاری آن پیام خواهد داشت.
-
ارزشمندی محتوا:
ارزشمندی محتوا برای وایرال شدن پیام اهمیت بسیاری دارد. معمولاً افراد به اشتراکگذاری محتواهایی که به یک هدف یا افراد دیگر کمک میکنند، علاقه بیشتری نشان میدهند.
-
داستانها:
ذهن انسان از کودکی به داستانهای شبانه عادت کرده است. پستهای همراه با داستانهای جذاب مخاطب را تحریک به اشتراکگذاری مطالب میکنند. بیان یک داستان جذاب در مورد شرکت، محصول یا مشتریان در قالب مختصر و با تأثیر بالا (بهویژه ویدئو) انتخاب مناسبی برای ایجاد مشارکت اجتماعی است که موجب به رسمیت شناختهشدن نام تجاری میشود.
مزایا و معایب
مزایا:
در عصر رسانههای اجتماعی، وایرال مارکتینگ یکی از مؤثرترین روشها برای انتشار پیامهای خود به مخاطبان گسترده است. در ادامه برخی از مزایای آن را نام میبریم:
-
مقرونبهصرفه:
در کمپینهای بازاریابی ویروسی، مشاغل درگیر فرایند زیادی نیستند و ممکن است تنها به تبلیغاتی مانند پرداخت پولی در رسانههای اجتماعی نیاز داشته باشند. درنتیجه، نیازی به صرف مقدار زیادی پول برای انتشار پیام نیست. درواقع، این مدل بازاریابی دارای کلیه هزینههای تولید معمولی مربوط به هرگونه کمپین بازاریابی است، اما هزینههای توزیع بسیار پایینتری در مقایسه با روشهای تبلیغاتی سنتی مانند چاپ، بیلبورد یا تلویزیون دارد.
-
دسترسی گسترده:
این کمپین بازاریابی قدرت ارتباط با مخاطبان جهانی را دارد. این امر بدون نیاز به مقدار زیادی پول اتفاق میافتد؛ بنابراین، حتی یک کسبوکار کوچک میتواند در معرض دید گستردهای قرار گیرد. این امر در آینده نیز کمک میکند، زیرا میزان آگاهی مردم از نام تجاری گسترش یافته است. یک کمپین بازاریابی وایرال موفق میتواند میلیونها نظر جهانی را به خود جلب کند، برای مثال چالش سطل یخ بهسرعت در دنیا گسترش یافته است. در مقابل هزینههای زیاد کمپینهای تبلیغاتی بینالمللی با استفاده از رسانههای سنتی، حتی سازمانهای کوچک با استفاده از کمپین بازاریابی وایرال هوشمندانه میتوانند به مخاطبان جهانی برسند. کمپینهای موفقیتآمیز ویروسی میتوانند مخاطبان داخلی زیادی را جذب کرده و کاربران بسیاری را جذب کنند. این امر بازاریابی ویروسی را به یک روش بازاریابی ایدهآل برای مشاغل کوچک و متخصصان دارای بودجه تبلیغاتی اندک اما ارائهکننده محصول یا خدمات فوقالعاده، تبدیل میکند.
-
رشد کوتاهمدت:
این کمپینها یکی از معدود ابزارهایی هستند که میتوانند در مدت کم رشد قابلتوجهی داشته باشند. رشد سریع برای مشاغل بسیار حائزاهمیت است، اما بهندرت محقق میشود. بازاریابی وایرال حتی درصورت عدم رشد سریع میتواند تبدیل به واقعیت شده و پیشرفت کسبوکار را تضمین کند.
-
غیرتهاجمی:
برخی از روشهای تبلیغاتی زمانیکه مانع دستیابی مصرفکنندگان به خواسته آنها شوند، میتوانند تهاجمی به نظر برسند؛ برای مثال، هنگامیکه مصرفکننده قصد مشاهده یک ویدیوی یوتیوب پس از تبلیغات ویدیویی ۳۰ ثانیه را دارد، در مقابل بازاریابی تهاجمی قرار گرفته است. مصرفکنندگان در کمپین ویروسی، محتوای ویروسی را مستقیماً از طریق خانواده و دوستان خود توسط کانالهای اجتماعی دریافت خواهند کرد. این امر به آنها این امکان را میدهد که زمان و نحوه مشاهده محتوا و اشتراکگذاری یا شرکت در کمپین را کنترل کنند.
-
آگاهی از نام تجاری:
استراتژیهای بازاریابی ویروسی برای شرکت همهمه ایجاد میکند. با افزایش تعداد افراد صحبتکننده در مورد تجارت بازاریابان، آگاهی مردم از نام تجاری افزایش مییابد.
-
افزایش اعتبار:
در راستای افزایش تعداد افراد مباحثهکننده در مورد نام تجاری، اعتماد مشتریان جدید به برند و محصولات آن افزایش مییابد. اگر اینفلوئنسرها نیز تحتتأثیر ویروسی بودن کمپینها قرار بگیرند، اعتبار آن مارک افزایش دوچندان خواهد داشت!
-
ROI بالا:
ایدههای این حالت بازاریابی بهعنوان نوعی بازاریابی دهانبهدهان نیاز به سرمایهگذاری بسیار کمی دارند، اما در مقابل سودآوری بسیاری خواهند داشت.
-
ایجاد وفاداری به نام تجاری:
کمپینهای موفقیتآمیز ویروسی اغلب بسیار احساسی بوده و در ایجاد ارتباطات عمیق و پایدار با مخاطبان هدف بسیار عالی هستند. ممکن است یک کمپین بازاریابی ویروسوار با افزایش آگاهی آغاز شود، اما در انتها وفاداری را در بین پیروان جدید خود به ارمغان خواهد آورد.
-
قرارگرفتن در معرض رسانهها:
هنگام ویروسیشدن کمپینهای وایرال، رسانههای جریان اصلی به آنها پوشش برجسته میدهند. ممکن است بازاریابان ورودی ادعا کنند که به رسانههای اصلی نیاز ندارند، اما تأثیر و قدرت رسانهها بر کسی پوشیده نیست. مهمترین مزیت پوششدهی رسانهها، رایگانبودن آن باوجود نیاز به هزینههای هنگفت برای تبلیغ در آن است.
-
افزایش دادهها برای رشد مشاغل:
اکثر مشاغل کوچک مخاطبان هدف خود را شناسایی کردهاند، چراکه این مخاطبان معمولاً در دسته کوچکتری قرار میگیرند. این مدل بازاریابی به مشاغل امکان جمعآوری اطلاعات گسترده در زمان کوتاه را میدهد.
-
جذب مشتریان:
کمپینهای ویروسی برای جذب مشتریان آینده نیز مفید هستند. مردم جذب فرهنگعامه و گرایشهای آن میشوند. آنها توسط کمپین ویروسی از برند شناخت پیدا کرده و سپس به مشتریان وفادار تبدیل میگردند.
معایب:
یک کمپین وایرال خوب میتواند آگاهی گستردهای در مورد نام تجاری بازاریابان به ارمغان بیاورد، اما درمقابل قابلیت کمرنگ کردن شهرت برند را نیز بهدنبال خود دارد. ویروسی شدن ممکن است منجربه هجوم گسترده کاربران جدیدی شود که بلافاصله پس از بررسی برنامه ناپدید میشوند. این کاربران عموماً تبدیل به مشتریان وفادار نخواهند شد. بهطورکلی، مزایای این مدل بازاریابی بسیار بیشتر از معایب آن است.
چالش سطل یخ؛ نمونهای مشهور از کمپین بازاریابی ویروسوار
چالش سطح یخ در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. این چالش برای کمک به جامعه سرطان در نیوزلند و مؤسسه خیریه کمک به بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک در آمریکا شروع شده است. شرکتکنندگان این چالش باید یک سطل آب یخ روی سر خود ریخته و سپس سه نفر را برای انجام این کار معرفی کنند. این کمپین ویروسی شد و در سراسر جهان موفق یافت. بیش از ۱۷ میلیون نفر در سراسر جهان در این چالش شرکت کردند و تنها در ۸ هفته، ۱۱۵ میلیون دلار جمعآوری شد! افراد مشهور زیادی نیز در این چالش شرکت نمودند.
نکات لازم برای راهاندازی بازاریابی ویروسی موفق
-
تحقیقات گسترده:
اولین قدم در تمامی استراتژیهای بازاریابی، شناخت محتوای دلخواه مصرفکنندگان است. بازاریابان باید با استفاده انواع ابزارهای تجزیهوتحلیل میزان جذب وبلاگ، ویدیو، پادکست و سایر موارد اشتراکشده را بررسی کنند. کسانی که در شروع تحقیقات هستند و اطلاعات زیادی در مورد شخصیتهای کاربر خود ندارند، میتوانند برای الهام گرفتن به موضوعات از هشتگهای محبوب در توییتر، اینستاگرام و فیسبوک استفاده کنند.
-
انتخاب هدف مناسب:
کلیه استراتژیهای تبلیغاتی منحصربهفرد با یک هدف شروع میشوند. مهمترین نکته در گزینش هدف، عدم جلبتوجه بیشازحد است! بازاریابان با تفکر و بررسی دقیق در مورد محتوای ویروسی، از اشتباهات فاجعهبار جلوگیری میکنند؛ بهعنوانمثال، در سال ۲۰۱۶،Mountain Dew (یکی از برندهای شرکت پپسیکو) کمپین عجیب #PuppyMonkeyBaby را با هدف علاقهمندی کاربران راهاندازی کرد، اما بیشاز نیمی از نظرات منفی بود! ازاینرو، بازاریابان باید از مناسب بودن محتوا اطمینان حاصل کنند.
-
انتخاب محتوای مناسب:
انگیزههای افراد گوناگون برای اشتراک محتوا متفاوت است. مطالب مفید و برطرفکننده مشکلات عموم مردم جزو رایجترین محتواهای وایرالشده هستند.
-
احساسات:
تأثیر احساسی از دیگر دلایل اشتراکگذاری محتوا است. معمولاً افراد تمایل به صحبت در رابطه با احساسات مثبت و منفی خود با دیگران دارند.
-
اشتراکپذیری:
محتواهای بسیاری وجود دارند که افراد به آن علاقهمندند، اما دلیلی برای اشتراکگذاری آن ندارند. بهترین نمونههای این مدل بازاریابی با ترکیب برانگیختگی عاطفی و یک محرک خارجی موفقیتآمیز بودهاند. درنهایت، با استفاده از روشهای زیر مخاطب را ترغیب به بحث کنید:
- پرسش سؤالات چالشبرانگیز
- استفاده از هشتگهای مارکدار برای ایجاد بحث و ردیابی آنها
- یادآوری مشتریان برای اشتراکگذاری محتوا در رسانههای اجتماعی
-
بصریسازی:
مهمترین مسئله در تبلیغات ویروسی ایجاد ارتباطات احساسی است. اگرچه کلمات و عبارات مناسب تأثیر بسیاری در ارتباط برند با مشتری دارند، اما اصولاً انسانها به تصاویر علاقه بیشتری نشان میدهند. تصاویر به داشتن دید کلی از مطلب کمک میکند و بهراحتی بر ذهن مخاطب نقش میبندد.
-
تحریکآمیز بودن محتوا:
همانطور که در بالا ذکر شد، درک هویت نام تجاری برای سرمایهگذاری در این بازاریابی اهمیت بسیاری دارد. یکی از مهمترین عوامل وایرالشدن محتوا جسور بودن در انتخاب موضوع است. در این مدل بازاریابی تلاش برای جلب رضایت همگان نیست و مشاغل باید واکنشهای شدید بیننده یا خواننده خود را تحریک کنند.
-
سادگی محتوا:
کمپینهای بازاریابی ویروسوار همانند سایر استراتژی بازاریابی، باید به مخاطبان مطلبی را ارائه دهند که از تجربه مستقیم آنها صرفنظر کنند؛ بهعنوانمثال، راهاندازی یک کمپین کمدی به جذب مخاطبین جوان کمک میکند. ازاینرو، کسبوکارها باید هنگام برنامهریزی ایدههای رویکرد ویروسی، از سادگی و درک آسان پیام یا هدف خود اطمینان حاصل کنند. بهترین ایده برای وایرالشدن محتوایی است که استفاده و اشتراکگذاری آن آسانتر است.
-
احتمال شکست:
برای هر تولید محتوا این احتمال وجود دارد که ویروسی نشود. این امر به معنی عدم مشاهده نتایج مثبت نیست، بلکه به معنای تلاش و کوشش بیشتر است.
انواع مدلهای ویروسی شدن از طریق ارسال ایمیل
- اعلان ایمیل
- اعلان وب
- ایجاد انگیزه
- لینک وب
معروفترین کمپینهای بازاریابی ویروسوار
- نایک: فقط انجامش بده.
- اپل: دریافت مک
- پپسی: آیا پپسی خوب است؟
- IHOb: IHOp
- ابسلوت ودکا: بطری
- ردبول: استراتوس
- مارلبرو: مرد مارلبرو
مشاغل در بازاریابی ویروسی
این مدل بازاریابی نیازمند برنامهریزی دقیق و تیمی با درک کامل از رسانههای مدرن است. ازاینرو، فرصتهای شغلی بسیاری در این زمینه وجود دارد:
-
طراح وب
فعالیت: اکثر کمپینهای بازاریابی وایرال نیازمند بسترهای اینترنتی هستند. هر شرکتی برای موفقیت در این زمینه به خدمات یک طراح وب ماهر برای ایجاد وبسایت و سایر مطالب آنلاین نیاز دارد. طراحی وب نیازمند عملیات فنی، چندین زبان برنامهنویسی و ترکیب بصری است.
آموزش و مهارت: یک طراح وب باید دارای مدرک کارشناسی بازاریابی، گرافیک و علوم یا مهندسی کامپیوتر باشد.
-
متخصص محتوا
فعالیت: مهمترین عامل جذب یک کمپین بازاریابی ویروسوار منحصربهفرد بودن محتوا است. متخصصان محتوا مطالبی مانند فیلم، بازی، پستهای وبلاگ و سایر مواردی که مصرفکنندگان میخواهند با دیگران به اشتراک بگذارند را تولید میکنند. این امر نیازمند طیف گستردهای از مهارتها در رسانههای جدید، خلاقیت و ارتباطات است.
آموزش و مهارت: متخصصان محتوا باید دارای مدرک کارشناسی بازاریابی، ارتباطات، روابط عمومی یا تجارت باشند. داشتن تجربه در مشاغل روزنامهنگاری نیز بسیار مفید است.
-
محقق و مدیر فروش
فعالیت: تحقیقات در مورد عادات و رفتار مصرفکنندگان تأثیر بسیاری در انتخاب استراتژیهای صحیح دارد. تحقیقات، جمعآوری دادهها و اطلاعات دقیق، نیازمند توجه بسیاری به جزئیات، سواد رایانهای و مهارتهای ارتباطی بالا است.
آموزش و مهارت: محققان بازار باید دارای مدرک کارشناسی بازاریابی، تجارت، روانشناسی، جامعهشناسی یا تجزیهوتحلیل دادهها باشند. همچنین، داشتن تجربه در مدیریت پایگاه داده یا تجزیهوتحلیل آماری بسیار مفید است.
انواع مدلهای بازاریابی ویروسوار
- کلیپهای ویدئویی
- پادکستها
- کمپینهای بازاریابی ایمیلی
- رسانههای اجتماعی
- خبرنامهها
- کتابهای الکترونیکی
- وبلاگها
- راهنماها
مشکل
استراتژیهای بازاریابی وایرال غیرقابلپیشبینی هستند و هیچگونه تضمینی برای ویروسیشدن یک محتوا وجود ندارد. علاوهبراین، این رویکرد همانند یک شمشیر دو لبه عمل میکند، چراکه در این نوع کمپین، بخش بزرگی از کنترل استراتژیها به کاربران بستگی دارد و احتمال تفسیر نادرست پیام وجود دارد و در مقابل، یک کمپین ویروسی موفق نتایج بسیار خوبی برای بازاریابان خواهد داشت
هدف از هر کمپین بازاریابی ویروسی ایجاد محتوایی است که احتمال اشتراکگذاری و ارائه آن توسط کاربران رسانههای اجتماعی با پتانسیل شبکه بالا زیاد است. بازاریابی ویروسوار پیشرفت چشمگیری در بازاریابی مدرن ایجاد کرده است. ازاینرو، استفاده از آن تأثیر بسیاری از نام تجاری شما را در ذهن افراد خواهد گذاشت.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
متنتون بسیار شیوا و کامل بود اما کاش کمپین های معروف ویروسی رو بیشتر بسط می دادید.
سلام و سپاس از نقطه نظر شما.
هدف این مقاله بیشتر اشنایی با کلیات بازاریابی ویروسی بود. در مقالات مرتبط با بازاریابی ویروسی مانند بازاریابی چریکی، محیطی، پنهان و بازاریابی دهان به دهان مثال ها رو بیشتر بسط دادیم.
سلام وقتتون بخیر متشکرم مطالبتون عالی بود