مخاطب ها چه تأثیری در روند تولید و ارسال پیام دارند؟
( مخاطب ها چه تأثیری در روند تولید و ارسال پیام دارند؟ ) دو عنصر پیام و مخاطب را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد و اصالتا باید مخاطب معین و هدف گیری شدهای وجود داشته باشد تا بتوان پیام محرک و مؤثری برای او فرستاد. مخاطبین یک پیام تبلیغاتی را میتوان در گروههای زیر جای داد:
- * مصرف کنندگان یا مخاطبین فردی و خانگی داخلی و خارجی
- * مصرف کنندگان سازمانی و اشخاص حقوقی و شرکتهای تعاونی
- * واسطههای توزیع (عمده فروش ها و خرده فروش ها)
- * مشاورین و توصیه کنندگان صنعتى
- * بازرگانان صادر کننده
- * دولت
نکته مهم در مقوله مخاطبان، بخشبندی یا (Segmentation) است. پس از هدف گیری گروه مخاطب مانند خانمهای خانهدار یا دانشجویان یا پیمانکاران، اقدام بعدی بخشبندی آنها در طبقات مختلف از نظر ذوق و سلیقه، درآمد، سن، جنس و حساسیتها به قیمت یا کیفیت یا خدمات پس از فروش است و تنها پس از این تقسیمبندی میتوان به مخاطب هدف گیری شده Targeted) (Audience دست یافت. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید
پیام
هر فکر، اندیشه و خبر و یا ترکیبی از کلمات، تصاویر، اعداد، موسیقی و حرکات که علما و با قصد و نیت اثرگذاری بر مخاطب احتمالی از جانب فرستندهای ارسال شود و هدف آن اثرگذاری بر رفتار، آگاهی، ترغیب یا جلوگیری از انجام عمل خاصی باشد، پیام نام دارد.
پیام باید:
- * با مخاطب مشخص و هدف گیری شده ارتباط برقرار کند
- * صراحت داشته و شفاف باشد
- * دارای بار اطلاعاتی باشد، مفید باشد و بتواند مشکلی را حل کند
- * تازه و به روز باشد
ارسال کننده پیام باید:
- * مورد علاقه مخاطب باشد
- * جذابیت داشته باشد
- * از تخصص، خیرگی، اعتماد و اطمینان برخوردار باشد
شعار:
شعار، یک جمله، عبارت، کلمه یا قسمتی از یک جمله است که در عین کوتاه بودن ظاهری، بتواند طیف وسیعی از معانی، اطلاعات و اهداف سازمانی را در خود جای دهد، شعار باید کوتاه، موزون، دارای قافیه و به یاد ماندنی باشد، مانند شعارهای زیر:
- * صاایران، امروز بهتر از دیروز
- * مهرام، خوشمزه و خوشنام. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
انتخاب و مدیریت رسانه ها
در مورد رسانه ها، پنح بحث مطرح است.
اولین بحث در مورد رسانه ها این است که آیا مخاطب مورد نظر به این رسانه دسترسی دارد (دیدن یا شنیدن یا استفاده از آن)؟ آیا این رسانه را دوست دارد؟ در چه ساعات، ایام و شرایطی در معرض دریافت پیام از این رسانه قرار میگیرد؟ و بالاخره هزینه استفاده از این رسانه چقدر است؟
بحث دوم در مورد رسانه ها، یک طرفه یا دو طرفه بودن رسانه است. از رسانه های یک طرفه میتوان به بیلبورد، مطبوعات، رادیو، تلویزیون و پوستر اشاره کرد و از رسانه های دو طرفه میتوان فروشگاهها، نمایشگاهها، اینترنت، مصاحبه و بازدید و هر رسانه دیگری که امکان گفت و شنود و تعامل با مشتری را دارا باشند، نام برد.
بحث سوم در مورد رسانه ها ثمربخشی آنها است، یعنی آیا در صورت استفاده از این رسانه به هدف های فروش میرسیم یا خبر و درصد تحقق هدف ها چقدر است؟
بحث جهارم، تفکیک رسانه ها برای استفاده از آنها در مراحل مختلف منحنی PLC و باز هم محاسبه و پیشبینی ثمربخشی آنهاست.
بحث پنجم، سایر عوامل موثر در انتخاب رسانه است.
سایر عوامل مؤثر در انتخاب رسانه ها را نیز میتوان به شرح زیر برشمرد:
۱- تعداد تقریبی مخاطبین (سطح پوشش)
۲- نوع مخاطبین (بازار هدف)
۳- فریند تصمیمگیری مخاطبین در خرید کالا
۴- محل کار و زندگی مخاطب
۵- محدودیتها و الزامات قانونی
۶- تعداد دفعات ارسال پیام
۷- استفاده از یک رسانه یا تمام رسانه ها
۸- بودجه لازم برای رسیدن به هدف. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
رسانه های ATL و BTL
رسانه های ATL یا Above The Line یا بالای خط، رسانه هایی هستند که شرکتهای تبلیغاتی یا آژانسها در صورت استفاده از آنها در یک برنامه تبلیغاتی و بر اساس تعداد دفعات درج و پخش آگهی از آنها کمیسیون مشخصی دریافت میکنند و رسانه های BTL یا Below The Line رسانه هایی هستند که در صورت استفاده از آنها در ایران، کمیسیون مشخصی به شرکت تبلیغاتی پرداخت نمیشود.
از رسانه های ATL میتوان رادیو، تلویزیون، مطبوعات و بیلبورد را نام برد که بین ۶/۱۳ تا ۱۵ درصد از مبالغ دریافتی بابت درج یا پخش آگهی را به عنوان حقالعمل یا Commission به آژانس تبلیغاتی میپردازند و این حقالعمل در واقع درآمد آژانس است و رسانه های BTL مانند رویدادها، جشنها، سمپوزیومها، نمایشگاهها و امثال آنها در ایران، رقم ثابت و مشخصی را به عنوان حقالعمل، به آژانسها نمیپردازند.
بدین جهت بسیاری از آژانس های تبلیغاتی در طراحی برنامه تبلیغاتی (Campaign)، سهم ناچیزی از بودجه را به این رسانه ها و فعالیتها اختصاص میدهند، مگر اینکه طبق توافق قبلی با کارفرما ترتیب دیگری معمول شود.
چهار مفهوم پایه در رسانه ها
- * دسترسی (Reach)
- * تکرار (Frequency)
- * اثر یا تاثیر (Impact)
- * تداوم (Continuity)
منظور از دسترسی، تعداد یا درصدی از مخاطبین هدف گیری شده است که از طریق رسانه ها میتوان با آنها ارتباط برقرار نمود.
منظور از تکرار، تعداد دفعات پخش یک پیام یا تصویر در هفته است.
اگر تعداد دفعات پخش یک پیام روزی سه بار یا هفته ای ۲۱ بار باشد، ممکن است دفعانی که واقعا این پیام دیده یا شنیده میشود سه یا چهار بار باشد.
منظور از اثر یا تاثیر این است که عوامل مختلفی مانند ابعاد، اندازه، رنگ، همراهی تصویر یا موسیقی، تیترها، متن و دیالوگ بک پیام میتواند در اثر گذاری بر مخاطب دخیل باشد.
منظور از تداوم، برنامه زمان بندی پخش است. زمان بندی میتواند به صورت پیوسته یا دارای فاصله باشد. فاصله بین دو نوبت متوالی برای تنظیم ماندگاری پیام در ذهن مخاطب، کم یا زیاد میشود.
برای رسیدن به دسترسی (R) بیشتر، بدیهی است تکرار (F) بیشتر و تداوم (C) بیشتر لازم است و نهایتا تاثیر (I) بیشتر بستگی به تمام عوامل دارد. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.