مالیات و حسابرسی در سازمان ها
( مالیات و حسابرسی در سازمان ها ) اگرچه با استفاده از حسابداری میتوان به نحوی بر عملکرد مالی شرکت نظارت داشت ولی برای نظارت، اقدامات مالی دیگری نیز وجود دارد.
وقتی یک کسب و کار اعتبار خود را گسترش میدهد، در واقع به مشتریان خود وام میدهد و مطمئن میشود که میتواند پولها را پس بگیرد. بهترین تضمین برای برگشت پول، بررسی سابقه اعتباری یک مشتری قبل از اعطای اعتبار به اوست. این کار میتواند به سادگی تماس گرفتن با یک بانک باشد.
اگرچه یک صاحب کسب و کار تمایل دارد ابتدا مسابقه یک مشتری را بررسی کند در عین حال میخواهد رابطه اعتباری خود را به آرامی و با احتیاط با او آغاز کند. به یاد داشته باشید، همه مشتری ها شایستگیهای اعتباری یکسانی ندارند و باید با هر یک رفتار جداگانهای داشت. یکی از موارد این است که شرکت مورد نظر چند سال سابقه کاری دارد ( مالیات ). شرکتهایی که بیش از پنج سال سابقه کاری دارند، احتمال برگرداندن بدهیشان بیشتر است. راه های اصلی بررسی اعتبار یک مشتری شامل گزارشهای اعتباری، مراجع اعتباری، صورتهای مالی، گزارشهای اعتباری شخصی مالک یا مدیر ارشد اجرایی و اعتبارنامهها میشود.
گزارشهای اعتباری: به دست آوردن گزارش اعتباری یک مشتری قبل از واگذاری اعتبار به او ضروری است. مبالغ گزارشهای اعتباری از ۱۵ دلار در یک گزارش تک برگی شروع میشود تا ۱۰۰۰ دلار در یک گزارش اعتباری تفصیلی. این گزارشها اطلاعات پرداختی گذشته، سوابق ورشکستگی، پروندههای قضایی، وثیقهها و احکام قضایی در مورد یک شرکت را نشان میدهد، حتی اگر یک مشتری سابقه اعتباری چندانی هم ندارد، به دست آوردن گزارش اعتباری ارزشمند است زیرا داده های مرتبط از جمله پروندههای ورشکستگی استفاده از اسامی جعلی تجاری، احکام قضایی و بدهیهای مالیاتی آن را نمایان میکند.
آژانسهای گزارش اعتبار میتوانند گزارش اعتباری را از طریق رایانامه، دورنگار یا اینترنت بفرستند. برخی آژانسها گزارشهای آنلاین هم ارائه میدهند. اگر هم تعداد بالایی از گزارشها را لازم دارید، میتوانید یک قرارداد کلی با آن آژانس ببندید تا هزینه گزارشها برایتان کمتر شود.
مراجع اعتباری: علاوه بر گزارشهای اعتباری ( مالیات )، میتوانید با تحقیق از مراجع اعتباردهنده به مشتری خود، اطلاعاتی را به دست آورید. مشتری شما احتمالا با مراجع اعتباری کار کرده است و شما میتوانید لیست این مراجع را از او بخواهید. سپس با آن مراجع با عرضه کنندههای مشابه تماس بگیرید و وضعیت مالی یا بدهی آن مشتری را از آنها بپرسید.
گزارش اعتباری شخصی مالک یا مدیر ارشد اجرایی شرکت: اگر قرار است با یک شرکت جدید و ناشناخته کار کنید، مسلما به دست آوردن گزارشهای اعتباری یا صورتهای مالی برای شما ممکن نخواهدبود. بنابراین باید در مورد خود مالک یا مدیر ارشد اجرایی آن شرکت تحقیق کنید. اگر آن فرد سابقه مالی خوبی داشته باشد، احتمالا در کارکردن با شما نیز خوش حساب خواهد بود. اما اگر بد حساب است یا بدهیهای زیادی دارد، شرکت او احتمالا برای شما نیز مشکلاتی به وجود خواهد آورد.
پرچمهای قرمز یا اخطارها: افزون بر تحقیقات معمول در مورد وضعیت مالی یک شرکت، شما باید چشمان خود را در مورد سایر مسائل که نمایانگر مشکلات اعتباری است، باز کنید. آیا شرکت مورد نظر از روشهای مختلف برای کاهش قیمتها با گرفتن تخفیف استفاده میکند؟ آیا بدهیهای خود را تا به حال به موقع پرداخت کرده است؟ آیا با سایر شرکتها ارتباط مالی خوبی دارد؟ مسلما شما قصد ندارید با شرکتی که بسیار بدهکار است، کار کنید. آیا کار یا درآمد آن شرکت فصلی است؟ وضعیت کلی اقتصادی آن چگونه است؟ در نهایت، به نتایج به دست آمده کاملا دقت داشته باشید. گاهی «نه» گفتن، پاسخی صحیح به همکاری با یک شرکت بدون در نظر گرفتن سود آن است.
مطالعه یک گزارش اعتباری: گزارش اعتباری یک نمای کلی از فعالیتهای مالی یک شرکت یا فرد است که شامل سابقه پرداختی، سوابق ورشکستگی، قانون تجارت یک شکل، اطلاعات وامی، روند پرداختها و داده های مشابه میشود.
یک گزارش اعتباری عادی در مورد یک شرکت شامل نام اصلی، نشانی و شماره تلفن آن است و همچنین شامل نام مدیر ارشد اجرایی، شناسه دستهبندی صنعتی، حوزه کاری، تاریخ تأسیس، تعداد کارکنان، میزان فروش و بهای کلی آن میشود ( مالیات ). در بسیاری از موارد، اعتبار عددی شرکت نیز در آن ذکر شده است.
اطلاعات مالی میتواند در برگیرنده داده های پایهای فروش و پرداخت تا تحلیل تفصیلی معاملات باشد که شامل خلاصهای از پروندههای قضایی، بدهیها و پروندههای مربوط به ورشکستگی باشد. این اطلاعات حتی ممکن است مشتمل بر تغییرات مالکیتی، تغییر مکان، ادغام شرکت و رویدادهای مرتبط با آن شرکت مانند آتشسوزیها و سایر اتفاقات باشد. میزان اطلاعات بستگی به وضعیت و عمومی بودن آن شرکت دارد.
بیشتر خدمات گزارش اعتباری متمرکز بر شرکتهای عمومی هستند و شرکتهای خصوصی و تازه تأسیس کمتر مورد توجه قرار دارند. برای بررسی فعالیتهای مالی اینگونه شرکتها سعی کنید با مشتریان، عرضه کنندهها و بانکهای مرتبط با آنها صحبت کنید.
همچنین به یاد داشته باشید که گزارشهای اعتباری به تنهایی کافی نیستند. قبل از اتخاذ هر نوع تصمیمی بر مبنای این گزارشها درستی آنها را با استفاده از سایر راه های تحقیقاتی مانند تماس با مشتریان و کارکنان بیازمایید. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوعهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
رعایت موعد حسابها
بهترین راه برای اجتناب از گذشتن موعد حسابها، اجتناب از همکاری با مشتریان بدسابقه است. هرچند، اگر خودتان را به کار با شرکتهای بی نقص محدود نمایید، گستره مشتریان شما کوچک خواهد شد. متأسفانه به دلیل افزایش رقابتهای کاری، مجبور خواهیدشد با هر نوعی از مشتری کار کنید. حتی در کار با مشتریان خوب نیز نمیتوانید شرایط دلخواه خود را اعمال کنید. واقعیت این است که بهترین و بزرگترین مشتریان هم دوست دارند سه ماهه صورت حساب بگیرند و پس از آن هم ۶۰ روز زمان برای پرداخت میخواهند. شما نیز قطعا نمیخواهید این مشتریان را از دست بدهید.
اگرچه شما دوست ندارید با اعمال شرایط سخت پرداخت روابط کاری خود را با مشتریان خراب کنید اما باید برای جلوگیری از بروز آشفتگی در جریان نقدی کسب و کار خود، حسابهای دریافتنی خود را کنترل نمایید. به هرحال، شما بانک نیستید. پنج گام زیر میتواند مانع از به خطر افتادن جریان نقدی شود:
۱- مشتریان با سابقه اعتباری بد را به دقت بررسی کنید. انتظار خوش حساب شدن یک فرد بد حساب را نداشته باشید. اگر مجبور به کار با چنین کسانی شدید، شرایط قراداد خود را در همان ابتدا کاملا روشن کرده و رابطه خود را کمکم قوی کنید. مبلغ قرادادهای خود را تا زمانی که درستی کارشان ثابت شد، پایین نگه دارید. هرگز با افراد جدید بدون امضای قرارداد و روشن کردن شرایط، کسب و کار را آغاز نکنید.
۲- در ابتدای کسب و کار، فاکتورها را با تاریخ موعد پرداخت مهر کنید و انتظار نداشته باشید که مشتری سر موعد وجه را پرداخت کند، بلکه خودتان نیز ۳۰ روز به آن اضافه کنید.
۳- تخفیفهایی را برای پرداختهای زودهنگام و جریمههایی را برای پرداختهای دیر هنگام در نظر بگیرید ( مالیات ). تخفیف معمولا ۲ تا ۳ درصد کل مبلغ در صورت پرداخت ظرف مدت ۱۰ روز است. بیشینه مبلغ جریمه نیز در هر کشور متغیر است.
۴- یک روز پس از موعد پرداخت به مشتریان زنگ زده و پول را از آنها مطالبه کنید تا بدانند که پیگیر دریافتیهای خود هستید.
۵- تا وقتی که مشتریان بدهی خود را پرداخت نکردهاند، معامله دیگری با آنها نکنید. در مورد این قضیه کوتاه نیایید زیرا تنها مشکلات دریافتی خود را بیشتر خواهید کرد. اگر هم واقعا میخواهید همکاری خود را ادامه دهید، تنها معامله نقدی با آنها انجام دهید.
آژانسهای وصول مطالبات
طمع کردن برای کسب و کار بیشتر آسان است. افزایش اعتباردهی به مشتریان ممکن است به حسابهای پرداخت نشده منتهی شود و برای کسب و کار شما محدودیتهای نقدینگی ایجاد کند. معمولا با گذشت زمان، وصول مطالبات پرداخت نشده دشوارتر میشود.
یکی از راه های وصول حسابهای بد، به کارگیری آژانسهای وصول کننده است. یک آژانس وصول کننده، بدهکاران را پیدا و پولهای مورد نظر را وصول میکند. اگر از یک آژانس وصول کننده به موقع استفاده شود ( مالیات )، میتواند بخش عمدهای از حسابهای پرداخت نشده را وصول کند.
استفاده از آژانسهای وصول کننده مطالبات، علاوه بر بالا بردن احتمال وصول حسابها، باعث حفظ زمان و سرمایه شما (با ارزشترین منابع) هم میشود. این آژانسها با استفاده از سامانههای تلفنی مخصوص خود، رایانهها و نرم افزارها میتوانند بسیار بهتر از شما مطالبات را وصول کنند. اگرچه آنها خواهان بین ۱۵ تا ۵۰ درصد مبلغ مورد نظر هستند اما در هر صورت میتوانند وصول بیشتری را نسبت به وصول احتمالی شما محقق کنند.
موقع انتخاب یک آژانس وصول کننده مطالبات باید مسائل فوق را در نظر بگیرید. همچنین توجه داشته باشید که آن آژانس، قانونی باشد. از آژانس بخواهید که درصد احتمال وصولهای خود را به شما بگوید و نمونههایی از کارهای قبلی خود را مثال بزند ( مالیات ). شما نیز با شرکتهایی که قبلا با این آژانس کار کردهاند تماس بگیرید و از میزان رضایت آنها در مورد زمان وصول حسابها و درصد وصول آنها مطلع شوید.
اصول حسابداری پذیرفته همگانی
اصول حسابداری پذیرفته همگانی مجموعهای از استانداردهای شناخته شده حسابداری است. با استفاده از این اصول میتوان هزینه و سود را به صورتی استاندارد و هماهنگ با اصول حسابداری رایج در سایر شرکتها محاسبه کرد و سرمایه گذاریهای شرکتها را با هم مقایسه نمود.
نمایه حسابها
اولین گام برای ایجاد یک نظام حسابداری تعیین این است که شما در حسابداری به دنبال چه چیزی هستید. نمایه حسابها لیستی از حساب هاست و برای ثبت مدخلهای خاص استفاده میشود. صرف نظر از اینکه بخواهید از یک نظام حسابداری دستی یا نرم افزاری استفاده کنید، میتوانید این نمایه را متناسب با کسب و کار خود تدوین نمایید.
شماره حسابها شناسه اصلی حسابها هستند. نمایه حسابها مانند سوخت برای هر نظام حسابداری است. پس از تدوین نمایه حسابها باید دفتر کل را تدوین کنید. این دفتر نقش یک موتور را برای انجام حسابداری روزانه ایفا میکند. دقت داشته باشید که در ابتدای کار نمایه صحیحی را تدوین کنید. توضیحات را تا حد امکان خلاصه کنید و فضای زیادی را برای حسابهای احتمالی آتی در نظر بگیرید.
حسابداری مدیریتی و مدیریت مالی
در نظامهای حسابداری چندین مفهوم وجود دارد که ابزارهایی برای تصمیمگیری صاحبان مشاغل و مدیران محسوب میشود.
هزینههای ثابت، متغیر و سار هزینهها
هزینه های ثابت، متغیر، اضافی، فرصتی و نابرگشتنی از انواع مختلف هزینهها در کسب و کار هستند. هزینههای ثابت، در یک دوره حسابداری تغییر نمیکند. این هزینهها، هزینههای گریزناپذیری است که همیشه و بدون توجه به میزان کارایی و منابع وجود دارد و متناسب با فعالیتها یا میزان فروش تغییر نمیکند. این هزینهها اغلب شامل دفتر کار، کارخانهها، استهلاک و تضمینها میشود.
هزینههای متغیر، متناسب با فعالیتها به وجود میآید و شامل کمیسیونهای فروش، مواد خام، هزینههای توزیع و تأمین مالی معاملات میشود.
هزینههای اضافی شامل هزینههایی (با درآمدهایی) میشود که ناشی از تغییری اضافی در فعالیتها (در مقابل فعالیتهای ثابت) است. این هزینهها در صورت انجام اقدامی خاص یا جدید، به بار میآید.
هزینه فرصت یا هزینه فرصت از دست رفته، به این معناست که هرگاه ما تصمیم به استفاده از یک منبع میگیریم، باتوجه به محدود بودن منابع، در واقع از فرصت استفاده کردن از آن منبع در جایی دیگر و به شکلی دیگر، چشمپوشی کردهایم، سرانجام، هزینههای نابرگشتنی هزینههای اولیهای است که قابل برگشت نیست.
هزینهیابی بر مبنای فعالیت
هزینهیابی بر مبنای فعالیت، مبتنی بر این فرض است که فعالیتهای درون هر بنگاه منابع را مصرف میکند و محصولات و خدمات، حاصل انجام فعالیتها است. در این روش هزینهیابی، تلاشها و پرسنل خاص با فعالیتهای خاص مرتبط میشوند تا هزینههای انجام فعالیتهای خاص به خوبی مشخص شود. یک هزینهیابی ساده بر مینای فعالیت را میتوان بر اساس هزینه کار انجام شده توسط یک کارمند طی یک سال محاسبه کرد.
مالیات
مبانی مالیاتی کسب و کارهای کوچک
پس از سود، مالیات مهمترین موضوع برای هر کسب و کار کوچک است. باید مطمئن شوید که به وظایف مالیاتی خود عمل میکنید و از تمام فرصتها برای کاهش مالیات بهره میبرید. برای این کار، توصیه میشود از رهنمودهای مالیاتی زیر استفاده کنید
کسورات
شما میتوانید همه مخارج کاری «عادی و ضروری» را از درآمد مشمول مالیات خود کم کنید تا مبلغ مالیات را پایین بیاورید (بنگرید به قسمت کسورات مالیاتی در ادامه). برخی از کسورات روشن هستند (هزینه سفرهای کاری، تجهیزات، حقوقها و کرایهها) اما برخی دیگر به این روشنی نیستند و نباید از آنها غافل شد:
- * زیانهای کاری: برای کاهش مالیات باید زیانهای کاری را از درآمد کاست. اگر زیانها در طول سال از درآمد شخصی شما فراتر رود، میتوانید بخشی از این زیانها را موکول به درآمد سال بعد کنید تا مالیات سال بعد را نیز کاهش دهید.
- * مالیات کارکنان: اگر کارمند دارید، باید چندین نوع مالیات را از حقوق آنها کم کنید و بخشی از حقوق آنها مانند مالیاتهای دولتی و حق بیمههای آنها را نگه دارید.
- * مالیات بیکاری: این نوع مالیات نیز در صورت وجود بیکاری باید کسر شود.
مالیات فصلی
این نوع مالیات، مالیاتی دردسرساز برای کارفرماهای تازه کار به حساب میآید. عدم موفقیت در مدیریت مالیاتهای فصلی میتواند منجر به مشکلاتی برای جریان نقدی و همچنین منجر به جریمههای مالیاتی شود. بنابراین لازم است مسائل مربوط به آن به خوبی درک شود. برای مثال باید بدانید اگر مالیات شما از حد مشخصی بالاتر رود باید به صورت فصلی آن پرداخت نمایید یا اینکه تا پایان سال چه درصدی از آن را باید پرداخت کردهباشید. یک حسابدار میتواند در این مسائل به شما کمک فراوانی کند.
مالیات فروش
بسیاری از خدمات و تقریبا همه کالاها به جز برخی استثناهای غذایی و دارویی، مشمول مالیات هستند. دولتها تمایل دارند روز به روز بر تعداد کالاهای مشمول مالیات بیفزایند. بنابراین بهتر است قبل از ارائه خدمات یا کالا، از شمول مالیاتی آنها خبردار شوید. در صورت شمول مالیاتی، باید اقدامات اداری لازم را انجام دهید و با توجه به آن به فعالیتهای تجاری خود ادامه دهید.
مهلتها و زمانبندیها
شما در جایگاه یک مدیر کسب و کار باید تاریخهای مهم مالیاتی مانند ماه چهارم سال یا آخر سال را به خاطر داشته باشید. البته به تاریخهای دیگری نیز برای امور داخلی شرکت خود مانند بازدهی سالانه، حسابرسیهای فصلی و حسابرسیهای ماهانه یا چند ماهانه حقوقی نیاز خواهید داشت.
مالیات و نوع شرکت
برای شروع کسب و کار خود، سعی کنید با توجه به قوانین کشور مورد نظر، نوع شرکتی را انتخاب کنید که مشمول کمترین نوع مالیاتی شود تا در ابتدای کار مجبور به پرداخت مالیات زیاد نباشید. پس از اینکه شرکت شما رشد کافی کرد، میتوانید نوع آن را با توجه به شرایط جدید تغییر دهید.
مالیات مربوط به کارمندان
هر کسب و کاری مسئول وصول مالیات از حقوق کارمندان خود است. در زیر چند رهنمود برای انجام این کار میآید:
- * برای هر کارمند یک شماره شناسایی اختصاص دهید. برای انجام کارهای مالیاتی به این شناسهها نیاز خواهید داشت. برای این کار میتوانید از نرم افزارهای موجود مانند فرم اس اس چهار استفاده نمایید.
- * مالیاتهای کسر شده از حقوق کارمندان را به موقع به حسابهای سازمانهای مالیاتی واریز نمایید. مالیاتهای مربوط به شرکت و حق بیمه را نیز به موقع واریز کنید.
- * فرمهای مربوط به مالیاتهای پیمانکاران مستقل را ارائه نمایید. پزشکان، وکلا، پیمانکاران، فروشندهها، آژانسهای املاک و سایر افراد مستقلی که با شما کار میکنند نیز مشمول مالیات میشوند و باید توجه مالیاتی دقیقی نسبت به این موضوع داشته باشید.
- * در مورد مالیات کارمندان دقت لازم را داشته باشید تا مشمول جرائم مالیاتی نشوید. مسئولیت شما در قبال کارمندان خود جدی است و باید قوانین و زمانبندیهای مربوط به آن را به خوبی رعایت کنید.
آمادگی برای حسابرسی مالیاتی
حسابرسی مالیاتی کاری است که تقریبا هیچ صاحب کسب و کاری آن را دوست ندارد. حضور یک حسابرس مالیاتی میتواند یک دردسر زود گذر یا یک مشکل عمده در نظر گرفته شود. یک حسابرس طی بررسی خود میتواند به موارد زیر توجه کند:
- * درآمد: حسابرس صورتهای بانکی را با گزارشهای درآمدی شما مقایسه خواهد کرد. او همچنین فاکتورها، گزارشهای خرید و فروش، دفتر کل و سایر مدل های حسابداری را بررسی خواهد کرد، هدیههای دریافتی یا موروثات خود را به خوبی ثبت کنید تا جزء درآمدهای مشمول مالیات شما به حساب نیایند، حسابرس همچنین ممکن است هر گونه تهاتر با مبادله کالا به کالا را مشمول مالیات معامله نقدی قرار دهد و شما باید به این موضوع توجه داشته باشید.
- * هزینه ها و کسورات: حسابرس ممکن است چکهای باطل شده، چکهای وصول شده، صورت حسابهای بانکی، صورت حسابهای اعتباری، رسید کارهای خیریه و سایر ثبتهای تجاری را با گزارشهای شما مقایسه کند. همچنین ممکن است توجه ویژهای به بدهیها و زبانهای کاری، هدیههای خیریه شما، مخارج سفرهای کاری، مخارج تغذیه و هزینههای سرگرمی داشته باشد تا مطمئن شود کسورات صحیح هستند.
- * وامها و سودها: حسابرس ممکن است مدارک مربوط به وامها، حسابهای بانکی، صورت حسابهای اعتباری، رسیدها و چکهای باطل شده را بررسی کند تا مطمئن شود شما از وامها برای تأمین هزینهها استفاده کردهاید.
- * دستهبندیهای کارمندان: حسابرسها دستهبندیهای کارمندان را بر مبنای کارتهای شناسایی آنها، توصیفهای شغلی، برنامههای مزایا، فاکتورها، چکهای باطل شده، قراردادها و سایر ثبتهای تجاری انجام میدهند. آنها همچنین توجه مالیات خاصی به دستهبندیها در مورد پیمانکاران خواهند داشت زیرا بسیاری از شرکتها به نادرستی کارمندان دائم خود را در لیست پیمانکاران قید میکنند.
- * لیست حقوقی: حسابرسها به بررسی چکهای باطل شده، اسناد مالیاتی، ثبتهای تجاری و سایر کاربرگها میپردازند تا از صحت و زمانبندی آنها مطمئن شوند. آنها همچنین حق بیمههای تأمین اجتماعی و پزشکی، حقوق مربوط به بیکاری و سایر حقوق را بررسی میکنند. علاوه بر اینها دستمزدها و انواع بنهای پرداختی را بررسی میکنند تا مطمئن شوند مشروع و در چهارچوب استانداردهای صنعت مورد نظر بودهاست.
کسورات مالیاتی
مالیات بخشی گریزناپذیر و دردناک از زندگی هر صاحب کسب وکاری است اما راه هایی وجود دارد که دستکم از این بار مالیاتی کاسته شود. برای این کار باید بدانید که چگونه از کسورات مالیاتی به نفع خود استفاده کنید.
بیشتر صاحبان کسب و کار میدانند که تنها باید مالیات سود خالص خود را بپردازند. بنابراین، دانستن اینکه چگونه هزینههای خود را از مبالغ مشمول مالیات کسر کنید، میتواند تا حد زیادی مالیات قابل پرداخت شما را کم کند، در زیر برخی از کسورات مالیاتی رایج در تجارت با کسب وکارها میآید:
- * دستمزدها و مزایای کارمندان
- * پرداختهای مربوط به اجاره بها
- * سود وامهای دریافتی
- * مالیاتهای املاک و مستغلات
- * مالیاتهای دولتی، محلی و خارجی مرتبط با کسب و کار مورد نظر
- * حق بیمههای مختلف
- * هزینههای تبلیغاتی
- * هزینههای آموزش کارکنان
- * هزینههای حفظ و ارتقای سطح مهارتی لازم برای کارکنان
- * هزینههای قانونی و حرفهای
- * هزینههای ابزارآلات
- * هزینههای مخابراتی
- * هزینههای دفتری
اگر کسب و کار شما در داخل کشورتان است، میتوانید از کسورات و تخفیفات مربوط به فعالیتهای اقتصادی درون کشوری نیز برخوردار شوید. درنهایت، همیشه ثبتهای مربوط به درآمدها، هزینهها، واریزها و کسورات را با دقت انجام دهید تا بتوانید هنگام پاسخگویی به حسابرسها، از اسناد خود به خوبی دفاع کنید. قوانین مالیاتی هر سال تغییر میکند و میتواند بسیار پیچیده شود. همواره از توصیههای یک حسابدار یا کارشناس مالیاتی برای تعیین راهبردهای خود در موقعیتهای مختلف استفاده نمایید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.