دستگاه های خروجی چند رسانه ای
( دستگاه های خروجی چند رسانه ای ) دستگاه های خروجی کامپیوتر داده های پردازش شده را به شکلی مفید نمایش میدهند. دستگاه های خروجی شامل صفحه نمایشها، بلندگوها یا هدستها و نسخههای چاپی هستند. کیفیت خروجی برای صفحه نمایش، صدا و چاپ به خصوصیات عملکردی این دستگاه ها بستگی دارد.
دستگاه های نمایشی میراث خود را چه از طریق فناوری لامپ پرتو کاتدی (CRT) که در تلویزیون های آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد یا LCD نمایشگر کریستال (مایع) که برای اولین بار در ماشین حسابها و ساعتهای مچی مورد استفاده قرار گرفته است، به اشتراک میگذارند. فناوری های CRT و LCD هر دو یک تصویر را از طریق مجموعهای از اجزای منحصر به فرد تصویر (پیکسلها) روی صفحه تولید میکنند. در این نوع فناوری کیفیت تصویر نمایش داده شده همانند اسکنر ها و دوربینهای دیجیتال شدیدا به درجه وضوح فضایی (تعداد پیکسلها) و درجه وضوح رنگ (میزان بیت هر پیکسل) وابسته است.
مانیتورهای CRT از اسکن پویشی برای نمایش استفاده میکنند. در این فرایند یک سیگنال الکترونیکی از کارت ویدئو به کنترل تفنگ الکترونکی میپردازد که پشت صفحه را با یک اشعه الکترونیکی اسکن میکند. سطح پشتی مانیتور با مواد فسفری پوشیده شده است که در زمان برخورد اشعههای الکترونیکی روشن میشود. تعداد پیکسلهای موجود که قادر به روشن شدن هستند، درجه وضوح فضایی مانیتور را مشخص میسازد، مثلا یک CRT با درجه وضوح فضایی۱۰۲۴*۷۶۸ میتواند بیش از ۷۰۰۰۰۰ پیکسل را نمایش دهد.
درجه وضوح رنگ یا میزان بیت دومین عامل اثرگذار بر عملکرد دستگاه نمایش است. تعداد بیت در هر پیکسل طیف رنگهای موجود را که به نمایش گذاشته میشود، تعیین میکند. کارت ویدئو میزان بیت را کنترل میکند. کارتهای ویدئو داده های کامپیوتری را به یک سیگنال الکترونیکی تبدیل کرده و پیکسلها را روشن میسازد. یک مانیتور رنگی ۸ بیتی دارای طیف احتمالی ۲۵۶ رنگ (۲۹) است. این میزان رنگ برای متن و گرافیکهای ساده کفایت میکند، اما برای ویدئو و گرافیکهای پیچیدهتر به طیف وسیعتری از رنگ نیاز است. کارتهای ویدئویی امروزی رنگ ۲۴ تا ۳۲ بیتی تولید کرده و از ۷/۱۶ میلیون رنگ پشتیبانی میکنند. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
رنگ ۲۴ تا ۳۲ بیتی
رنگ ۲۴ بیتی برای هر سه کانال رنگ قرمز، سبز و آبی، هشت بیت اختصاص میدهد. این امر یک واریانس ۲ برای هر کانال و ۱۶۷ میلیون رنگ برای ترکیب آنها ایجاد میکند (یعنی ۲۶۲۶۲۶). هشت بیت اضافه در رنگ ۳ بیتی انتخابهای رنگ بیشتری به وجود نمیآورد. بلکه در مقابل، این یک مشخص ساختن شفافیت هر پیکسل مورد استفاده قرار میگیرد.
فناوری CRT در حال حاضر با صفحه نمایشهای کاملا دیجیتال، سبک وزن و کوچکتری جایگزین شدهاند که از تکنیکی متفاوت برای ایجاد پیکسلها در آنها استفاده میشود. یک صفحه نمایش LCD ساندویچی از دو برگه پلاستیکی است که یک ماده کریستال مایع در وسط آن دو برگه قرار دارد. ترانزیستورهای کوچک، مولکولهای میلهای شکلی از کریستال مایع را کنترل میکنند. هنگامی که ولتاژ بر ترانزیستور اعمال میشود، مولکول دوباره تعیین مکان میشود تا به نور اجازه دهد از طریق آن تلألو کند. پیکسلها نور را مادامی نمایش میدهند که ولتاژ اعمال میشود. لپ تاپها این فناوری را به عاریه گرفتهاند و درجه وضوح، قابلیت رنگ و روشنایی خود را بهبود دادهاند تا LCDها را برای نمایش کامپیوتر مناسب سازند..
لپ تاپها صفحه نمایشهای ماتریس فعال را به کار میگیرند که از فناوری ترانزیستورهای فیلم نازک (TFT) استفاده میکنند و هر ترانزیستور را به یک سلول کریستال مایع جهت کنترل رنگ و نور که پیکسلها را تشکیل میدهند، اختصاص میدهند. هر پیکسل در LCD متشکل از مجموعهای از پیکسلهای فرعی (قرمز، سبز، آبی) است که برای تولید آرایهای از رنگها با یکدیگر ترکیب میشوند.
درجه وضوح و روشنایی بر کیفیت خروجی LCD تأثیر گذارند. صفحه نمایشهای LCD دارای درجه وضوح ویژهای هستند که به وسیله اندازه صفحه و تولید کننده کنترل میشوند. به این فرمت پیکسل ثابت در جه وضوح اصلی صفحه نمایش LCD گفته میشود. یک صفحه نمایش LCD 15 اینچی دارای درجه وضوح اصلی ۱۰۲۴ در ۷۶۸ پیکسل است. یعنی دقیقا ۱۰۲۴ پیکسل در هر خط افقی و ۷۶۸ پیکسل در هر خط عمودی برای مجموع ۷۸۶،۴۳۲ پیکسل وجود دارد. تغییر درجه وضوح به تنظیمات کمتر به عنوان مثال ۶۰۰*۸۰۰ کیفیت خروجی را کاهش میدهد. اکثر LCDها از این تکنیک توسعه برای پر کردن صفحه نمایش با تصاویر در درجه وضوح پایین استفاده میکنند. پیکسلها با دو برابر شده و یک جلوه قلمبه سلمبه به وجود میآورند و یا با استفاده از رنگهای افزایشی بر تعداد آنها افزوده میشود که جلوه بلورین را به وجود میآورند. در هر شیوه، کیفیت تصویر جبران میشود. درجه وضوح اصلی در صفحه نمایشهای LCD باید برای دست یافتن به نتیجهای بهتر حفظ شود. روشنایی نور که در صفحه نمایش میدرخشد کیفیت کل خروجی است. هر چه صفحه نمایشها روشنتر باشند گرافیک بهتری را نشان خواهند داد.
صفحه نمایشهای LED از صفحات نمایش تلویزیون های بزرگ به تلفن های همراه، تبلتها، لپ تاپ و صفحه نمایشهای دسکتاپ منتقل شدهاند. این صفحه نمایشها از فناوری نمایش TFT مشابه LCD ها استفاده میکنند. تفاوت عمده، در روش تأمین منبع نور برای روشن کردن پیکسلها در صفحه نمایش است. صفحه نمایشهای LCD از یک لامپ فلئورسنت به عنوان منبع نور برای تصویر کردن رنگها از طریق کریستالهای مایع قطبی شده استفاده میکنند. یک تیوب فلئورسنت واحد که کوچکتر از یک مداد است، نور سفید روشنی را تأمین میکند که در سراسر پشت صفحه نمایش پخش میشود، بدون این که موجب افزایش دمای پانل شود. صفحه نمایشهای LED از یک ردیف واحد از دیودهای پخش نور برای روشنتر ساختن نور پشت استفاده میکنند که این امر موجب بهبود قابل توجهی در کیفیت صفحه نمایش مانیتور میشود. چندین مزیت از این تغییر روش نورپردازی پشت کریستالهای مایع حاصل میشود. مانیتورهای LED نور شدیدتر و درجه وضوح رنگ بهتری را برای تحویل یک تجربه رنگی طبیعیتر ارائه میدهند. آنها به طور متوسط ۸۰% مصرف برق کمتری نسبت به صفحه نمایش LCD دارند و این امر موجب صرفهجویی در باتری دستگاههای همراه میشود. بالاخره، صفحه نمایش LED تصویر تیزتری از هر زاویهای دارد، برخلاف صفحه نمایش LCD که مستقیما از جلوی مانیتور بهتر دیده میشود.
صفحه نمایشهای LED از یک ردیف دیود پخش نور برای تاباندن نور از پشت به صفحه نمایش استفاده میکنند که این امر موجب شفافیست، وضوح و رنگ بهتری میشود. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
دستگاه های صوتی
سیستم های بلندگو از اجزای مهم کامپیوتر های مدرن محسوب میشوند. اکثر کامپیوتر های کوچک قدیمی تنها به خروجی صدا برای صداهای اخطار دهندهای چون بوق بلند در زمان رؤیت یک پیام خطا محدود میشدند. کامپیوتر های Macintosh تنوع خروجی صدا را همگام با ورود اولین Mac در دنیا در سال ۱۹۸۴ افزایش دادند. کامپیوتر ای که قادر به سخن گفتن بود و توانست این باور را در همگان به وجود آورد که اطلاعات کامپیوتر ای را میتوان به شکل بصری آن نیز ارائه داد. قابلیت صدا خیلی زود به الزامی در کامپیوتر های چند رسانه ای تبدیل شد.
دستگاه های خروجی صدای بلندگوها و هدفونها هستند. این دستگاه ها به برد صدا متصل میشوند، جایی که داده های دیجیتال به موج صدای آنالوگ تبدیل میشود. بردهای صدا میتوانند بخشی از یک برد سیستم بوده و یا به شیارهای توسعه یک کامپیوتر متصل شوند. مدار برد صدا چهار فرایند اصلی را انجام میدهد: با استفاده از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ یا DAC داده های صدای دیجیتال را به شکل آنالوگ آن تبدیل میکند، با استفاده از یک مبدل آنالوگ – دیجیتال (ADC) به ضبط صدا در شکل دیجیتال میپردازد، دامنه سیگنال را برای توزیع از طریق بلندگوها ( دستگاه های خروجی ) افزایش میدهد و با استفاده از یک سینتی سایزر به تولید صداهای دیجیتال میپردازد. یک سینتی سایزر یک دستگاه خروجی است که به شیوه الکترونیکی به تولید صدا میپردازد. سینتی سایزرها ممکن است به صورت درونی در برد صدای کامپیوتر قرار داشته یا معمولا به صورت یک کارت قرار گرفته در شیارهای توسعه سیستم به آن افزوده شده باشند. از عمدهترین استانداردهای ایجاد موسیقی دیجیتال با استفاده از یک سینتی سایزر، MIDI رابط دیجیتال ابزار موسیقی است.MIDI فرمت را برای فرامین موسیقی مانند فشردن کلیدهای پیانو مشخص میسازد. کامپیوتر این فرامین را به سینتی سایزر ارسال میدارد، سپس صدای مناسب را تولید میکند.
کیفیت صدا به دامنه سیگنالهای دیجیتالی که برد صدا قادر به پردازش آنهاست، بستگی دارد. این سیگنالها به عنوان اندازه و نرخ نمونه اندازهگیری میشوند. اندازه نمونه درجه وضوح صدای اندازهگیری شده به صورت تعداد بیت در هر نمونه است. اکثر بردهای صدا از صدای ۱۶ بیتی پشتیبانی میکنند و درجه وضوح امروزی کیفیت CD است. نرخ نمونه فرکانسی را محاسبه میکند که در آن بیتها در یک صدای دیجیتایز شده ضبط میشوند. بردهای مدرن نرخ نمونه ۴۸ کیلوهرتزی یافت شده در سیستم های DVD و صوتی حرفهای را در خود جای میدهند. بردهای صدا به کنترل عملکردهای خروجی و ورودی میپردازند. عملکردهای ورودی بالاخص برای توسعه دهندگان حائز اهمیت است زیرا آنها به گرفتن و ایجاد صداهای با کیفیت بالا نیاز دارند. خروجی برای هر کاربری دارای اهمیت است، آنها خواهان کیفیت بالای صدا برای بازیها، فیلمهای سینمایی و موسیقی دیجیتال هستند. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
دستگاه های چاپ
چاپگرها علیرغم این حقیقت که برنامه های چند رسانه ای ابتدا برای نمایش طراحی شدهاند، همچنان به عنوان یک دستگاه جانبی چند رسانه ای به حساب میآیند. استوری بوردها، طرح های سیستم ، شماتیکها، بودجه ها، قراردادها و طرحهای پیشنهادی از معدود اسناد رایجی هستند که به طور پیوسته در طول تولید چند رسانه ای چاپ میشوند. کاربران نهایی به چاپ تصاویر و صفحات وب و اسناد متنی استاندارد مرتبط با اکثر برنامه های کاربردی کامپیوتر ای میپردازند.
دو فناوری اصلی چاپ وجود دارد که عبارتند از: ضربهای و غیرضربهای. چاپگرهای ضربهای از طریق وارد کردن ضربه بر کاغذ، متن یا تصاویر را ایجاد میکنند. چاپگر سوزنی از مجموعهای از سوزنها ( دستگاه های خروجی ) استفاده میکند که از طریق نوار جوهری بر کاغذ ضربه وارد میآورد. از این چاپگرها برای کاربردهایی استفاده میشود که به خروجی چند شکلی یا چاپ سریع نیاز دارند. نگهداری این چاپگرها آسان بوده و کار با آنها نسبتا ارزان است، البته لازم به ذکر است که محدودیت رنگ و قابلیت گرافیکی به همراه صدای زیادی که تولید میکند، چاپگرهای ضربهای را برای بسیاری از نیازهای چاپی غیر مطلوب جلوه داده است.
چاپگرهای غیرضربهای خروجی چاپی را بدون ارتباط فیزیکی با صفحه ایجاد میکنند. این دستگاه ها شامل چاپگرهای جوهر افشان، عکس و لیزری هستند.
چاپگرهای جوهرافشان در بسیاری از منازل و سازمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. این چاپگرها دارای قیمت مناسب بوده و بی صدا و متنوع هستند. چاپگرهای جوهر افشان قادر به چاپ همه چیز از برچسبها و پاکتهای نامه گرفته تا تصاویر رنگی با کیفیت هستند. چاپگر جوهر افشان یک چاپگر خطی است. هد چاپ در سراسر صفحه حرکت کرده و در هر زمان یک خط را طی میکند و قطرات جوهر را روی آن میافشاند. در تولید اسپری جوهری از تفکیکهای متعددی استفاده میشود اما عمدهترین روش “حباب افشان” است که برای نخستین بار در سال ۱۹۷۷ توسط Canon و سپس توسط Hewlett Packard به کار گرفته شد. با حرکت کارتریج جوهر در سراسر کاغذ، گرما وارد مقاومتهای کوچک در سطح فلزی هد چاپ میشود. سطح جوهر به جوش آمده و یک حباب در حال بخار تولید میکند. این حباب، جوهر را از طریق یک افشانک فشرده ساخته و آن را وارد صفحه میکند. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.