داده های دیجیتال چه مزایایی دارند؟
( داده های دیجیتال چه مزایایی دارند؟ ) یک کامپیوتر، شکلی انقلابی از ماشین بوده زیرا از نظر تئوری یک وسیله جهانی است و میتواند از لحاظ مجازی به هرگونه دستگاه پردازش اطلاعاتی تبدیل شود. با تغییر دستورالعملها یا برنامه های یک کامپیوتر میتوانیم آن را لحظهای از یک واژه پرداز به یک ویرایشگر تصویر، ماشین حساب دارای نمودار، ایستگاه بازی به طور نامحدودی تبدیل کنیم.
کامپیوتر ها همچنین قادر به کنترل توزیع اطلاعات آنالوگ هستند. به عنوان مثال، از کامپیوتر ها به منظور کنترل پهنه نوار یا دستگاههای پخش دیسک لیزری استفاده میشود که تصاویر آنالوگ را نمایش میدهند. اما کامپیوتر ، در حالی که این تصاویر به شکل آنالوگ خود هستند، قادر به ویرایش آنها نمیباشد. عمدهترین مزیت داده های دیجیتال این است که میتوان آن را به طور مستقیم توسط یک کامپیوتر تولید و تغییر شکل داد. این امر تحولی عظیم در تولید، ویرایش، یکپارچه سازی و توزیع حجم وسیعی از رسانه ها به وجود آورده است.
تولید مجدد
میتوان اطلاعات دیجیتال را بدون اتلاف کیفیت به طور مکرر نسخه برداری کرد. تمامی اطلاعات در فایل اصلی را میتوان در نسخه آن فایل و نسخههایی از نسخه آن حفظ کرد. اما چنین چیزی برای فرمت های آنالوگی چون نوارهای ویدیویی امکانپذیر نیست. یک نسخه ویدیویی تمامی اطلاعات نسخه اصلی را در خود حفظ نکرده و نسخهبرداری از نسخههای آن تحریف چشمگیری تولید کرده که به آن تخریب نسل گفته میشود. اطلاعات دیجیتال از پایبندی کامل نسخهها بدون هرگونه تخریب نسلی پشتیبانی میکند.
ویرایش
از نمونههای اولیه مزایای ویرایش اطلاعات دیجیتال واژهپردازی بوده است. زمانی که کلمات در کد دیجیتال به نمایش گذاشته شوند، یک برنامه کامپیوتر ای چون Word قادر به اعمال تغییرات در فونت و شکلدهی و انجام عملیاتی چون جستجو، جایگزینی و کنترل غلط املایی خواهد بود. این مزایا خیلی سریع تایپیستها را طلایهدار آمادهسازی متن کرده است.
مزیتهای مشابهی در سایر رسانه ها وجود دارد. ویرایش آنالوگ عکسها کند و گران قیمت بوده و به تکنیک ها و تجهیزات خاص خود نیاز دارد. زمانی که یک عکس به شکل دیجیتال باشد، از برنامه هایی چون Adobe Photoshop یا Corel Paint Shop Pro میتوان در تغییر دادن اندازه آن، برش دادن، تغییر روشنایی یا کنتراست آن و افزودن جلوههای ویژهای چون برجستهسازی سه بعدی و غیره استفاده کرد. اطلاعات دیجیتال را میتوان به راحتی و خیلی ارزانتر ویرایش کرد.
یکپارچگی
بنا به تعریف، چند رسانه ای بر یکپارچه سازی رسانه های گوناگون متمرکز است. این امر میتواند به سادگی مرتبط ساختن صدای شرشر نهری به تصویر جویباری دست نخورده از دل کوه باشد و یا میتواند به پیچیدگی کنترل ورودی جهت تغییر ابزارها و ظاهر کابین خلبان یک شبیه ساز پرواز باشد. این فرایند زمانی آسان میشود که تمامی رسانه ها به یک فرمت دیجیتال مشترک باشند و به وسیله یک دستگاه مانند یک کامپیوتر دیجیتال بتوان آنها را ذخیرهسازی کرده و یا به آنها دسترسی داشت. گاهی اوقات مطرح میشود که یک کامپیوتر یک چند رسانه ای را به تک رسانه ای با کد دیجیتال به عنوان زبان مشترک خود مرتبسازی کرده است. یک صدا در این طرح جدید همچنان با یک عکس تفاوت دارد، اما میتوان از ابزار ها و تکنیک های مشترک بر حسب تولیدات دیجیتال برای هر دوی آنها استفاده کرد. به عنوان مثال، copy cut و paste زمانی تنها برای متنها استفاده میشد. اما با توسعه چند رسانه ای مدرن، اینها عملیات مشترکی هستند که در تمامی رسانه ها میتوان از آنها استفاده کرد.
توزیع
توزیع از چالشهای عمده در تکامل چند رسانه ای مدرن به حساب میآید. در گذشته، رسانه های آنالوگی چون رادیو، تلویزیون و رسانه های چاپی از مزیتی نسبت به چند رسانه ای دیجیتال برخوردار بودهاند. زیرساختهای به خوبی توسعه یافته و پایگاه های بزرگ مشتری آنها امکان توزیع سریع و گسترده اطلاعات را فراهم میآورد. با توسعه و استانداردسازی نسبی CD – ROM ها، توزیع فایل های چند رسانه ای بزرگ امکانپذیر شده توسعه اینترنت، بالاخص شبکه جهانی وب، به طور چشمگیری توزیع اطلاعات دیجیتال را افزایش داده است.
با آغاز قرن بیست و یکم، کاملا مشهود بود که آینده تمامی رسانه ها دیجیتال است و اقداماتی در راه است که حجم انبوهی از سیستم های اطلاعاتی آنالوگ نظیر تلویزیون را به عرصه دیجیتال سوق میدهد. ماهیت قابل دسترس شبکه های گسترده دیجیتال که به طور مجازی در گوشه و کنار جهان انتشار یافته یک سیستم توزیع اطلاعات با دامنه و دستیابی غیرموازی را به وجود آورده است. نه تنها هر کس از قابلیت دسترسی انفرادی به آن برخوردار است بلکه توسط دیگران نیز میتواند به این شبکه دست یابد. زبان این رسانه انقلابی دیجیتال است.
چالشهای دیجیتال
داده های دیجیتال با چنین مزایایی جای فرمت های آنالوگ را گرفته است. دیجیتال ای کردن دارای چالشهای قابل توجهی است. از جمله این چالشها، اندازه فایل ، نیازهای پردازش، استانداردسازی، پهنای باند و نگهداری است. هر چالش به طور حتم مغلوب توسعه آینده فناوری دیجیتال است. اما هر یک از این چالشها برای توسعه دهندگان چند رسانه ای امروز بسیار اهمیت دارد. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
اندازه فایل
دیجیتالی کردن غالبا فایل های بسیار بزرگی را تولید میکند. چنین چیزی برای رسانه پویا، رسانه ای که در طول زمان تغییر میکند مانند صدا یا ویدیو، بسیار صادق است. یک دقیقه صدای با کیفیت CD فایلی با حجم بیشتر از ۱۰ مگابایت تولید میکند. یک دقیقه ویدیوی تمام صفحهای و کاملا دقیق غیرفشرده سازی شده تقریبا ۱/۷ گیگابایت فضا اشغال میکند. در این اندازهها، رسانه پویای دیجیتایز شده خیلی سریع بر ذخیرهسازی موجود و قابلیت پردازش در کامپیوتر های تکی فشار میآورد.
راه حلهایی برای چالش بزرگی اندازه فایل در سخت افزار و نرم افزار وجود دارد. بسیاری از اینها بر فشردهسازی فایلهای اصلی متمرکز هستند. به عنوان مثال، MPEG2 از نرم افزار فشردهسازی در کنار یک سخت افزار تخصصی جهت کاهش اندازه فایل های ویدیویی استفاده میکند. این فرمت فایل ویدیو را به نسبت ۱۵۰ به ۱ فشردهسازی کرده در حالی که همچنان کیفیت را به طرز فوقالعادهای حفظ میکند. از دیگر راه حلها میتوان به هارد درایوهای با قابلیت ذخیرهسازی صدها گیگابایت و فناوری های نوری چون DVD اشاره کرد.
DVD (دیسک چند کاربردی دیجیتال) از یک دیسک نوری به اندازه یک ROM –CD استفاده میکند اما ظرفیت ذخیرهسازی را از ۶۵۰ مگابایتی که در CD است به ۱۷ گیگابایت تبدیل میکند یک توسعه از استاندارد DVD – bluray ، حافظه را در هر دیسک چهار لایهای به ۵۰ گیگابایت افزایش میدهد.
درخواست پردازنده
فایل های دیجیتال ای بزرگتر باری را نیز بر دوش پردازنده کامپیوتر میگذارند. بعضی از شکلهای دیجیتایز کردن نیاز به پردازش زیادی دارند. در مراحل پایانی یک انیمیشن سه بعدی، کامپیوتر ها باید محاسبات زیادی انجام دهند. به این فرایند “رندر کردن” گفته میشود که ساعتها به طول انجامیده و در صورت طولانی و پیچیده بودن ارائه ها، تکمیل آن روزها یا هفتهها به طول خواهد انجامید. در فیلم متحرکسازی شده سه بعدی “آواتار”، برخی از فریمها نیازمند ۱۰۰ ساعت زمان پردازش از یک کامپیوتر داشتند. در نرخ ۲۴ فریم در ثانیه، هر ثانیه از سکانس نیاز به ۱۰۰ روز برای رندر داشت. تولید کننده، چالش رندر را با یک بستر رندر برآورده ساخت که ۴۰۰۰۰ پردازنده را در فضایی به وسعت ۱۰۰۰۰ فوت مربع و در یک مرکز داده که با آب خنک میشد، ترکیب میکرد. در مراحل نهایی رندر، بیش از یک ماه، پردازنده به صورت ۲۴ ساعته کار میکردند. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
استانداردسازی
توسعه فناوری چند رسانه ای یک فرایند رقابتی است که در آن سازمان های گوناگون استراتژی های متعددی را جهت ایجاد سخت افزار و نرم افزار جدید دنبال میکنند. در نتیجه، قراردادهای متفاوتی جهت رمزگذاری و تولید داده دیجیتال ایجاد میشود. این قراردادها معمولا ناسازگار هستند. بدین معنی که فرمت هایی که با یک نوع نرم افزار با سخت افزار کار میکنند با سایر سخت افزارها و نرم افزارها کار نخواهند کرد.
نبود یک استاندارد مشترک بازار چند رسانه ای را شکسته و مانع از تشویق توسعه برنامههای کاربردی جدید میشود. با گذشت زمان، تلفیق نیروهای بازار و تلاش کمیتههای استانداردها در کل منجر به ایجاد یک استاندارد حاکم شد. این امر به نوبه خود توسعه خدمات و محصولات چند رسانه ای را نیز تحت تأثیر قرار داد. در مراحل ابتدایی فناوری CD تولید کنندگان گوناگون کامپیوتر از استانداردهای متعددی برای رمزگذاری داده استفاده کردند. ایجاد یک استاندارد مشترک (۹۶۶۰ISO) دستیابی به اطلاعات در هر نوع CD را برای اکثر کامپیوتر ها امکانپذیر ساخت و بدین طریق توسعه بسیاری از برنامه های چند رسانه ای را تشویق کرد.
پهنای باند
شبکه های کامپیوتری و بالاخص شبکه جهانی وب امکان توزیع چند رسانه ای دیجیتال را فراهم آوردند. یک چالش اصلی برای کاربران شبکه، مسئله پهنای باند است. پهنای باند به انتقال حجمی از داده دیجیتال از طریق رسانه ارتباطات یا باند اتلاق میگردد. در یک اتصال استاندارد مودم ۵۶kb، رسانه یک جفت سیم مسی به هم تابیده از خط تلفن است. ۵۶Kb (با b کوچک) ۵۶ کیلوبیت یا ۷ بایت انتقال داده دیجیتال در هرثانیه است. برای برنامه های چند رسانه ای بزرگ، این میزان از داده بسیار کوچک است. کاربران مودمهای تلفنی از محدودیتهای پهنای باند آنها در زمان دانلود کردن داده از وب سایت ها با حجمی از گرافیک، صدا یا انیمیشن به خوبی مطلع هستند.
توسعههایی که در پهنای باند صورت گرفته عبارتند از: مودمهای کابلی، DSL (خط مشترک دیجیتال ۱/۵ مگابیت در ثانیه)، خطوط دیجیتال مانند TI ( ۱/۵۴ مگابیت در ثانیه) و ارتباطات ماهوارهای (۲ مگابیت در ثانیه). با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
نگهداری
همچنان که رسانه دیجیتال روز به روز به جایگزینی همتای آنالوگ خود ادامه میدهد نگرانیها در زمینه دوام و دسترس پذیری آینده داده دیجیتال در تمامی شکلهای آن افزایش مییابد. علیرغم این که رمزگذاری دیجیتال از بسیاری از حالتهای اقتصادی و موجود آرشیوسازی پشتیبانی میکند، اما همچنان چالشهایی در دو ناحیه کلیدی یافت میشود. این دو ناحیه عبارتند از: دوام پذیری و اعتبارپذیری رسانه ذخیره سازی طولانی مدت مانند نوار دیجیتال، CD و DVD و دسترسپذیری سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز جهت خواندن فایل های بایگانی شده. این مسائل از جمله نگرانیهای جدی برای افراد و سازمان ها به حساب میآید. اعضای خانوادهها دستیابی کمتری به عکسهای دیجیتال نسلهای پیش از خود دارند این در حالی است که آبا و اجداد آنها دسترسی بیشتری به عکسهای آنالوگ و چاپ شده که در آلبومهایی در قفسهها، کمدها و گنجهها نگهداری کردهاند دارند. مراکز دولتی، دادگاهها، بیمارستانها، شرکتهای حقوقی و تمامی سازمان سرمایه کلانی را به حفاظت از داده های دیجیتال اختصاص دادهاند.
چالشهای نگهداری چنین داده هایی از پیش مشخص است. هر چند وقت یک بار نوارهای دیجیتال را باید نوسازی کرد. دوام پذیری طولانی مدت فرمت های نوری بالاخص آن دسته از فرمت های “قابل بازنویسی” و “قابل ضبط” به طور کامل شناخته شده نیستند. سایر فناوری هایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند مانند درایوهای flash با تکرار در استفاده، بیشتر در معرض تخریب هستند. این مشکل به خوبی شناخته شده و موضوع بسیاری از تحقیقاتی است که به ایجاد درکی بهتر از پیشرفت دوام پذیری رسانه تلاش میکنند. به سخن دیگر، هر فناوری جدید بر این سؤالات و نگرانیها در زمینه نگهداری رسانه میافزاید.
چالش مهم دوم نیز در مورد حفظ دستیابی و عملکردپذیری بر داده های دیجیتال بایگانی شده است. برای این منظور، مناسب بودن سخت افزار و نرم افزار بسیار اهمیت دارد. سرعت از کار افتادن دستگاههای ذخیرهسازی، پردازندهها و نرم افزارها از جمله برنامه ها و سیستم های عامل، بدین معنا است که علیرغم نگهداری خوب فایلها ممکن است روزی آنها دیگر قابل خواندن نباشند. گاهی اوقات نگه داشتن سخت افزار و نرم افزار قدیمی به طوری که قابل عمل کردن مجدد باشند امکانپذیر است. Migration (جابجایی) و Emulation (تقلید) از جمله راه کارهای شدنی در این زمینه است. Migration به فرایند به هنگام رسانی داده دیجیتال به شکلی که قابل خواندن و استفاده در سخت افزار و نرم افزار کنونی باشد اتلاق میگردد. در مقوله نگهداری، Emulation استفاده از فناوری جدید به منظور تولید مجدد عملکردپذیری فناوری قدیمی است. هم Migration و هم Emulation چالشهایی را در ارتباط با مسائلی نظیر سازگاری فایل و حفظ قابلیت عملکرد چند محیطی کامل از جمله عملکرد اصلی محصولات پیشرفتهای چون برنامه های چند رسانه ای تعاملی ایجاد میکند. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.