خودسپاری چه مزایا و ریسکهایی دارد؟
خودسپاری چه مزایا و ریسکهایی دارد؟
- * نیازمندی ها بهتر درک میشوند. کاربر نهایی در خودسپاری نیازمندی های خود را به راحتی به متخصصان فناوری اطلاعات منتقل میکند. از آنجایی که کاربران نهایی خود مشخصکننده نیازهای خود هستند احتمال شناسایی کامل نیازمندی های کسب و کار و نتیجتا اجرای موفقیتآمیز سیستم جدید را تضمین میکنند.
- * حس مالکیت و مشارکت کاربران نهایی افزایش مییابد. شما با انجام موفقیتآمیز هر کار احساس غرور بیشتری نسبت به خود خواهید داشت. در مورد پروژه های فناوری اطلاعات و خودسپاری هم وضع به همین صورت است. اگر کاربران نهایی خود را مالک سیستم جدید بدانند آنگاه پشتیبانی آن را نیز به عهده خواهند گرفت. آنها هر چه بیشتر بیشتر به توسعه سیستم میپردازند، مالکیت خود را بیشتر حس میکنند.
- * سرعت توسعه سیستم افزایش میابد. بسیاری از سیستم های کوچکتر در پروسه درون سپاری و پروسه سنتی SDLC نمیگنجند. اکثر این سیستم ها به دلیل فقدان ساختار گام به گام توسعه از نقص تحلیلی رنج میبرند. شاید بتوان گفت که درون سپاری از خودسپاری در توسعه این گونه سیستم ها کندتر عمل مینماید.
- * سیستم های از قلم افتاده را کاهش میدهد. بدون شک هیچ سازمانی منابع مورد نیاز برای توسعه هر سیستمی را که کاربران نهایی به آنها نیاز دارند در اختیار ندارد. پس اگر کارکنان نهایی بتوانند خود مسئولیت توسعه برخی از این سیستم های کوچک را به عهده بگیرند سیستم های از قلم افتاده کاهش خواهد یافت. سیستم های از قلم افتاده عبارتند از: یک لیست از سیستم هایی که سازمان باید آنها را توسعه دهد ولی آنها به دلیل اولویتبندیهای نیازهای توسعه سیستم هیچگاه منابع مختلف را به خود جذب نمیکنند. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
ریسکها و تلههای احتمالی خودسپاری
- * کمبود تخصص کاربران نهایی منجر به توسعه ضعیف سیستم خواهد شد. بسیاری از سیستم های فناوری اطلاعات به دلیل عدم آگاهی و تخصص کاربران نهایی در استفاده از ابزارهای توسعهای فناوری اطلاعات، هیچگاه به سیستم های کارایی تبدیل نمیشوند. بسیاری از این سیستم ها به دلیل درک ناقص کاربران از عملکردهای آنها هیچگاه به اتمام نمیرسند و ناقص رها میشوند. این بدان معنی است که اگر کارکنان نهایی برای توسعه یک سیستم زمان اختصاص دهند و به نتیجهای نرسند در واقع اتلاف منابع اتفاق افتاده که مطلوب سازمان ها نیست.
- * عدم تمرکز سازمانی منجر به سیستم های فناوری اطلاعات خصوصی می شود. بیشتر پروژه های خودسپاری در خارج از برنامه های سازمان تهیه میشوند و این به معنی وجود سیستم های مختلف فناوری اطلاعات با حجم بالای اطلاعات تکراری و غیرقابل کنترل است. این چنین سیستم هایی نه تنها به اهداف سازمان کمکی نمیکنند بلکه مشکلات بیشتری را نیز ایجاد میکنند.
- * تحلیل ناقص در طراحی جایگزینها منجر به ایجاد سیستم ضعیف فناوری اطلاعات میشود. بسیاری از کاربران نهایی در انتخاب سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز سیستم های جدید با شتابزدگی عمل کرده و دیگر راه حلهای ممکن را در نظر نمیگیرند. بدینگونه ممکن است سیستمی ایجاد شود که اجزای آن از کارایی لازم برخوردار نباشد.
- * کمبود مستند سازی و حمایت خارجی منجر به کوتاه شدن عمر سیستم ها میشود. معمولا کاربران نهایی در توسعه سیستم های جدید مستندسازی را جدی نگرفته و از کمکهای متخصصان فناوری اطلاعات خارج از سازمان آگاهی ندارند. همه سیستم ها فارغ از توسعهدهندگان آنها در گذر زمان نیازمند تغییرات هستند. کاربران نهایی باید متوجه باشند که آنها مسئول تغییرات آتی در سیستم جدید خواهند بود و با در دست داشتن مستندات سیستم، انجام این وظیفه بسیار آسانتر میشود. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
برنامه های کاربردی فناوری اطلاعات مناسب برای سازمان ها
لیست زیر، برنامه های کاربردی سازمان را که میتوان به کمک خودسپاری ایجاد کرد و از ارزش های بیشمار آن بهره برد، را نمایش میدهد.
- * برنامه های کاربردی مرتبط با زیرساختارها
- * SCM ، CRM ERP، هوشمندی کسب و کار و کسب و کار الکترونیک مرتبط با مأموریت سازمان
- * پشتیبانی از کاربران مانند مرکزهای تماس
ابزار مناسب برای کار
ابزارهای خودسپاری و توسعه سازمان برای استفاده متخصصان فناوری اطلاعات تفاوت میکند. کاربران نهایی برنامه نویسان حرفهای نیستند که کدهای برنامه نویسی را به خاطر داشته باشند، بنابراین، سادگی استفاده یکی از ویژگیهای این ابزارهاست. کاربران نهایی نیازمند ابزاری هستند که:
- * استفاده آسان دارند، سادگی برای توسعه سریع و کم هزینه اهمیت بالایی دارد. سادگی در استفاده برای برنامه نویسی شامل: ورود آسان داده ها، امکان بررسی خطاهای مختلف، سادگی ایجاد گزارشها (یعنی کشیدن و کپی کردن اطلاعات) و راحتی در نشر الکترونیکی.
- * از سکوهای مختلف پشتیبانی کند. کاربران نهایی به منظور کاهش نیازهای حمایتی خود باید یک یا دو ابزار توسعهای که بر روی سکوهای مختلف و سیستم های عامل مجزای سازمان وجود دارد انتخاب کنند.
- * هزینه پایین مالکیت داشته باشد: هزینه تنها شامل قیمت خرید نرم افزار نمیشود بلکه مدت زمان آموزش، زمان برنامه توسعه داده شده و سطوح مهارتهای مورد نیاز نیز باید لحاظ شود.
- * از انواع متعدد داده ها پشتیبانی کند: داده ها ذاتا پویا هستند. بنابر ابزارهای توسعه باید از تمامی خواص بطور طبیعی یافت شده در ابزارهای مدیریت پایگاه های داده پشتیبانی کنند.
نمونه سازی اولیه
نمونه سازی فرایند ایجاد مدلی است که مشخصههای کالا، خدمت و یا سیستم پیشنهادی را نمایش میدهد. در واقع نمونه اولیه مدلی از کالا، خدمت و یا یک سیستم است. به طور کلی همه مردم ابتدا نمونه سازی انجام میدهند. کارخانه تولید کننده خودرو پیش از تولید انبوه یک خودرو نمونه اولیهای از آن ایجاد کرده و از نظر امنیت، جنبههای ایرودینامیک و راحتی آن را مورد آزمایش قرار میدهد. شرکتهای ساختمانی نیز پیش از اجرای پروژه های خود مدل های کوچکی از طرح های خود اجرا میکنند تا در آنها خروجیهای اضطراری و سایر ویژگیهای ساختمانی را نمایش دهند. نمونه سازی اولیه در ایجاد سیستم های رایانه ای نقشی بسیار اساسی دارد. در واقع مدل سازی، فرایند ای تکرار شدنی است که پس از تهیه مورد بازبینی قرار گرفته و تغییراتی در آن ایجاد میشود. بهبود و ارتقاء سیستم جدید در قالب پیشنهادها شکل میگیرد. مدل سازی اولیه فرایندی پویا است که در آن کاربران نهایی قادر به مشاهده سیستم جدید میشوند. آنها پیشنهادهای تغییر عرضه می کنند که احتمال موفقیت سیستم جدید را بیش از پیش به همراه دارد. مدل سازی، ابزاری بسیار مناسب برای روش های توسعه جزء محور (XP، RAD و چالاک)، خودسپاری و درون سپاری به شمار میآید. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
شما میتوانید از مدل سازی نمونه ای در اجرای عملیات مختلفی در فرایند توسعه سیستم بهره بگیرید.
- * جمعآوری نیازمندی ها: نمونه سازی اولیه یک ابزار بسیار مناسب برای جمعآوری نیازمندی های سیستم جدید به شمار میآید. در ابتدا شما باید نیازمندی های اولیه سیستم جدید را به صورت مدل لولیه ایجاد کنید. سپس همچنان که شما نمونه اولیه را بهبود و ارتقاء میبخشید کاربران نهایی با استفاده از سیستم جدید نیازمندی های دیگر اطلاعات و فرایندهای مختلف را به آن اضافه میکنند.
- * شناسایی دقیق نیازمندی های اولیه: کاربران نهایی در اکثر پروژه های توسعه سیستم ها به طور کامل به آنچه بدان نیاز دارند واقف نیستند. آنها تنها متوجه عدم کارایی سیستم جاری هستند و شما به کمک مدل سازی، آنها را در شناسایی آنچه واقعا بدان نیازمند هستند یاری میرسانید.
- * حصول اطمینان از عملی بودن سیستم جدید: اجرای کامل فناوری بسیار مشکل است، حتی اجرای صحیح نیز تضمین کننده تعریف دقیق حیطه پروژه نیست. هرگاه درباره عملی بودن یک مسئله مطمئن نیستید پیش از هر کاری یک نمونه اولیه از آن تهیه کنید. در واقع نمونه اولیه دلیلی بر امکان ایجاد سیستم جدید است.
- * همراه ساختن دیگران با سیستم جدید: بسیاری از کارکنان در برابر تغییرات فناوری اطلاعات مقاومت میکنند. سیستم جاری را بر طرفکننده نیازهای خود ندیده و دلیلی برای توسعه و یادگیری کار کردن با سیستم جدید نمیبینند. شما در این شرایط باید آنها را از مزایای سیستم جدید آگاه سازید و از آنجایی که ایجاد نمونه اولیه سریع است، نیازی به هزینههای گزاف برای متقاعد کردن کارکنان مخالف تغییرات نیست. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.