بازاریابی محصول و اهمیت استراتژی آن
بازاریابی محصول فرآیندی استراتژیک برای تبلیغ و فروش محصول به مشتری است. علاوهبراین، Product marketing پیوندی میان توسعه و افزایش آگاهی محصول در بازار فراهم میکند و نقش آن تعیین موقعیت، تبلیغات و استراتژی کلی ورود به بازار برای یک محصول، قبل از عرضه است. این بازاریابی مستلزم همسویی تیمهای محصول، بازاریابی، فروش و پشتیبانی مشتری با یکدیگر است. بازاریابی کالا در میان گروههای مختلف حول محور مرکزیت رضایت مشتری عمل میکند که در ادامه آنها را نام میبریم:
- محصول
- بازاریابی
- فروش
- پشتیبانی مشتری برای ارتقای محصول
- اطمینان از برآوردهکردن انتظارات در میان گروه بازار
فهرست مطالب:
بازاریابی محصول در مقابل بازاریابی
مدیریت محصول در مقابل بازاریابی آن
۷P از بازاریابی محصول شامل چه مواردی است؟
چگونه چرخه عمر محصول با استراتژی بازاریابی آن درهمتنیده میشوند؟
چگونه میتوان استراتژی بازاریابی کالا را برنامهریزی کرد؟
بازاریابی محصول در مقابل بازاریابی
مایکل شیپر، فردی که ۱۸ سال در گوگل بهعنوان مدیر بازاريابی محصول (PMM) برای تبلیغات موبایلی کار میکرد، تعریف زیر را برای بازاریابی کالا ارائه کرده است:
«محصول بسیار شبیه به ساختمانی است که دائماً در حال ساخت است! هیچگاه با قطعیت نمیتوان تکمیل آن را پذیرفت و همواره برای بهبود آن راهحلهای متنوعی وجود دارد و به نظر من این امر مهمترین علتی است که بازاريابي محصول را از سایر انواع بازاریابی جدا میکند.»
بازاریابی دیدگاه کلیتری از استراتژی شرکت را برای افزایش ترافیک و فروش ارائه میدهد و بهطورکلی، کمپینهای بازاریابی همواره شرکت را بهعنوان یک کل تبلیغ میکنند. از سوی دیگر، بازاریابي محصول فرآیند استراتژیک توسعه محصول و موقعیتیابی را برای ارتقا و افزایش تقاضا در میان مخاطبان هدف در اولویت قرار میدهد.
دامنه مسئولیتها در بازاریابی محصول
دامنه این بازاریابی كالا محدودتر از بازاريابی است و ازاینرو با پشتیبانی مشتری و فروشندگان بسیار مرتبط است. با توجه به اینکه در نهایت، مشتری در رابطه با کارآمدی محصول تصمیم میگیرد، این نوع بازاریابی اهمیتی دوچندان خواهد داشت.
مدیریت محصول در مقابل بازاریابی آن
با اینکه هر دو بخش بازاریابی و مدیریت محصول با توسعه محصولات سروکار دارند، اما مدیریت محصول بر مهندسی محصول تمرکز دارد، درحالیکه محصول اصلی بازاریابی آن موفقیت مشتری است. مدیریت محصول با هدایت آن در کلیه فرآیند توسعه و ارائه مشاوره منظم به مهندسان و طراحان، رشد محصول را نادیده میگیرد.
در مقابل، بازاریابي محصول در حوزه خود اغلب با مشتری روبرو است و از درک نیازهای مشتری توسط شرکت بهعنوان یک کل اطمینان حاصل کرده و موقعیت محصول را بر اساس آن مدلسازی میکند. علاوهبراین، بازاریابان محصول یک برنامه راهاندازی منحصربهفرد برای هر محصول ایجاد مینمایند و بر روی KPI های داخلی و معیارهای خارجی برای شناسایی ارزش محصول نظارت میکنند.
چرا بازاریابی محصول مهم است؟
برای توضیح اهمیت این بازاریابی تصور کنید که یک شرکت زمان، هزینه و تلاش بسیاری را صرف کرده است تا یکی از محصولات خود را توسعه دهد. سپس بعد از عرضه محصول مصرفکنندهای راغب به خریداری آن نیست! علت عدم جذب مشتریان همانند ترتیب دادن یک جشن تولد بدون ارسال دعوتنامه است که طبیعتاً در این حالت نباید از عدم حضور مهمانان تعجب کرد!
در رابطه با سناریو محصولی که در بالا ذکرشده نیز همین امر اتفاق افتاد. محصول موردنظر به مخاطب هدف درنظر گرفتهشده نرسید و علاقهمندان به خرید محصول از وجود آن آگاه نبودهاند. علت اهمیت بازاریابی کالا نیز همین امر است. این نوع بازاریابی بهعنوان پیامرسان محصول عمل میکند و بازاریابان بدون استفاده از استراتژیهای آن بهراحتی شکست خواهند خورد. این نوع بازاريابی به سؤالات زیر پاسخ میدهد:
- چه محصولاتی ارائه میشود؟
- مشتریان هدف چه کسانی هستند؟
- چگونه میتوان به مشتریان هدف دست یافت؟
- قیمت محصول چقدر است؟
- چگونه محصول باید در ذهن مشتری بالقوه قرار بگیرد؟
پاسخ به سؤالات فوق، به صاحبان مشاغل این امکان را میدهد تا یک استراتژی خاص برای رفتن به بازار (GTM) ایجاد نمایند. این امر برای بازاریابان محصول فرصتهای ذکرشده در ذیل را فراهم میکند:
- نیازسنجی در رابطه با بازاريابي محصول جدید و تعیین تناسب محصول با بازار
- تعریف پرسوناهای خریدار و هدف قراردادن آنها بهطور مؤثر
- درک مشتریان آینده و انتظارات آنها
- تهیه یک نمونه طرح بازاریابی برای محصولی جدید
- اطمینان از همسو بودن گروههای بازاریابی، محصول، فروش و پشتیبانی مشتری
- افزایش درآمد شرکت
۷P از بازاریابی محصول شامل چه مواردی است؟
۷P مجموعهای از اصول اساسی برای اتخاذ ابتکارات در استراتژی این بازاریابی است. در ادامه این هفت مورد را بسط میدهیم:
-
تولید (Product)
این بازاریابان باید نقاط تماس مشتریان را درک کنند و سپس از نزدیک با مدیر محصول همکاری نمایند تا محصولی با توانایی حل این نقاط تماس ایجاد کنند. بهعبارتدیگر، محصول باید مطابق با نیاز و انتظارات مشتریان باشد.
-
قیمت (Price)
برای تعیین قیمت مناسب برای یک محصول خاص، بازاریابان محصول باید بازار کلی، شدت تقاضا و سایر رقبا را تجزیهوتحلیل کنند. تیم بازاریابان محصول باید قیمت اجناس را به دفعات مکرر بررسی کنند تا از کیفیت کالا در برابر ارزش مالی آن اطمینان حاصل نمایند.
-
محل (Place)
منظور از مکان در این بخش جایی است که مصرفکنندگان هدف، محصول موردنظر بازاریابان را پیدا میکنند. امروزه این مکان صرفاً یک مکان فیزیکی مانند فروشگاهها یا قسمتی از بازار نیست، بلکه میتواند یک فروشگاه آنلاین را نیز شامل شود؛ بهعنوانمثال، یک شرکت نرمافزاری توزیع آنلاین را برای فروش محصولات خود اولویت قرار میدهد.
-
ترویج (Promotion)
ترویج برای این نوع بازاریابی علاوهبر اشاره کردن به تبلیغات، آگاهی از برند، تمایز محصول، محرک تقاضا، تولید سرنخ (مشتری راغب) و موارد دیگر را نیز شامل میشود. بهطورکلی، تبلیغات به معنای ارسال پیام محصول است.
-
روند (Process)
پروسه به فرآیندی اطلاق میشود که از طریق آن مشتری محصول موردنظر خود را خریداری میکند؛ بهعنوانمثال، یک صاحب فروشگاه آنلاین باید در رابطه با ساده و بهینهکردن صفحه پرداخت خود تأمل کند. در این میان، صاحب یک فروشگاه فیزیکی باید به نحوه نمایش محصولات خود در قفسه توجه نماید.
-
مردم (People)
مردم شامل افرادی هستند که در داخل یا خارج از سازمان کلیه وظایف موردنیاز برای ارائه محصول به بازار را انجام میدهند و طول عمر آن را تضمین میکنند. بازاریابان محصول باید توانایی هماهنگی این افراد را برای رسیدن به اهداف نهایی کسب نمایند.
-
شواهد فیزیکی (Physical evidence)
دریافت و تجزیهوتحلیل بازخورد هنگام بازاریابی یک محصول بسیار مهم است. شواهد فیزیکی باید میزان کیفیت محصولات را مشخص نمایند؛ چراکه عرضه محصول بدون مشتریان علاقهمند به آن امری بیهوده است.
C۵ بازاریابی محصول کداماند؟
این نوع بازاریابی نیز همانند سایر فعالیتهای کسبوکار از چارچوب بازاریابی ۵C برای تجزیهوتحلیل چشمانداز اطراف یک محصول استفاده میکند.
-
شرکت (Company)
پیش از راهاندازی یک محصول، تجزیهوتحلیل عملکرد شرکت در بازار و شهرت آن اهمیت بسزایی دارد. درک خط تولید شرکت، اهداف و نتایج آن امری حیاتی است؛ چراکه اطمینان حاصل میشود محصول جدید تصویر کسبوکار در جامعه را نقض نمیکند.
-
همکاران (Collaborators)
در قسمت همکاران منبع خارجی یا شخصی ثالث مانند تأمینکنندگان یا توزیعکنندگان که در فرآیند بازاریابی تکامل مییابند، در صورت وجود شناسایی و فهرست میگردند.
-
مشتریان (Customers)
مهمترین و حیاتیترین قسمت برای بازاریابان محصول مشتریان هستند. این بازاریابان باید مشخص کنند که مشتریان آنها چه کسانی هستند و محصول آنها درصدد برآوردهکردن کدامیک از نیازهای آنها است و چه مزایایی را بهدنبال دارد. درک عمیق مشتریان موجب میشود که صاحبان کسبوکارها در ارائه محصول خود به افراد مناسب و ترغیب آنها به خرید و حفظ وفاداری مصرفکنندگان نسبت به برند مؤثرتر عمل نمایند. علاوهبراین، تحقیقات بازار از جمله اندازه، رشد، بخشها، رفتارهای خرید و عوامل فصلی به بازاریابان محصول کمک میکند تا انگیزه خرید مشتریان خود را درک نمایند.
-
رقبا (Competitors)
بازاریابان محصول باید رقبای خود که محصولات یا جایگزینهای مشابهی را ارائه میدهند، شناسایی نمایند. در ادامه برخی از مواردی که نیازمند تجزیهوتحلیل و شناسایی هستند را بیان میکنیم:
- تعداد رقبای بالقوه و فعال
- میزان عملکرد رقبا
- نحوه بهبود محصول
- موقعیت بازار
- سهم بازار و نقاط قوت و ضعف آن
-
زمینه یا اقلیم (Context یا Climate)
عوامل محیطی کلان مانند محیط اقتصادی، سیاسی، نظارتی، اجتماعی، فناوری و موارد دیگر بر عملکرد محصول تأثیر بسزایی میگذارند. Product marketing مسئولیت تجزیهوتحلیل این عوامل و سپس یافتن راهحلهایی برای غلبه بر محدودیتهای ناشی از آنان را بر عهده دارد.
چگونه چرخه عمر محصول با استراتژی بازاریابی آن درهمتنیده میشوند؟
یک طرح از این نوع بازاریابی در چهار چرخه مختلف فعالیت میکند. این چهار چرخه با یکدیگر یک چرخه عمر از بازاريابی محصول را ایجاد مینمایند. در ادامه به تجزیهوتحلیل و نحوه تأثیرگذاری استراتژیهای بازاریابی اجناس میپردازیم:
مراحل چرخه عمر محصول
-
پیش از راهاندازی و معرفی
مرحله نخست با عنوان پیش از راهاندازی و معرفی موارد زیر را شامل میشود:
- انجام تحقیقات بازار
- تعیین مخاطب هدف یک محصول
- تعیین نقشه راه محصول
- طراحی استراتژی تولید تقاضا
- آزمایش مراحل اولیه یک محصول
در مرحله پیش از عرضه محصول، نقش بازاريابی محصول شکلدادن به محصول ازنظر ویژگیهای خاص و نحوه ارتباط آنها با مشتریان جدید است. این مرحله تحقیقات زیادی را دربر میگیرد؛ ازاینرو، نقش اصلی بازاریابان محصول آزمایش نسخه از پیش راهاندازیشده محصول بر روی مجموعه خاصی از کاربران است.
برای انجام این کار، مدیران بازاریابی کالا (PMM) باید آن را در بین مخاطبان آزمایش تبلیغ کنند؛ سپس بر تستها نظارت کرده و نتایج را به بازخورد سازنده تبدیل نمایند. پس از انجام تحقیقات، بازاریابان محصول با اطلاعاتی در مورد مخاطبان آزمایششده و پاسخ آنها در مورد ویژگیها و عملکردهای خاص به تیم محصول بازمیگردند. در طول این فرآیند، برخی از ویژگیهای نیازمند به اصلاح و یا تکامل محصولات مشخص میگردد. درعینحال، بازاریابان محصول با برنامهریزی برای تبلیغ و دستیابی به مخاطبان جدید آگاهی خود را نسبت به محصول افزایش میدهند. هنگام تکرار محصول طبق بازخورد اولیه، بازاریابی اجناس بر مرحله دوم تمرکز میکند.
-
رشد و نمو
این مرحله بر روی موارد زیر تمرکز دارد:
- گسترش مجموعه کاربران
- جمعآوری بازخورد سازنده
- تکرار بیشتر عملکردهای محصولات
- توسعه ویژگیهای جدید
- ترویج ویژگیهای جدید در سراسر بازار هدف
مرحله دوم چرخه حیات این بازاریابی هنگام راهاندازی آن آغاز میشود. امروزه صاحبان مشاغل با کمک کمپینهای بازاریابی هدفمند که با توجه به ماهیت محصول میتواند بازاریابی محتوا، رسانههای اجتماعی، وبینارها و موارد دیگر باشد، بر روی گسترش پایگاه کاربر خود در سریعترین زمان ممکن فعالیت میکنند.
همچنین، در این مرحله صاحبان شرکتها مشکلات و چالشهای محصولات خود را برای سایر کارکنان منتشر و مشخص میکنند. در این مرحله نقش بازخورد اهمیت بسزایی دارد. با در اختیار داشتن مخاطبان با تعداد بالا میتوان بهسرعت اطلاعات ضروری را جمعآوری نمود که میتواند بینش مفیدی را در اختیار تیم محصول قرار دهد. در حقیقت، این مرحله یادآور یک حلقه بیپایان است.
- دانستن اطلاعات لازم در رابطه با بینش مشتریان به معنای افزایش تکرار محصولات است.
- تکرار محصولات باعث توسعه و تبلیغ بیشتر آن میشود.
- افزایش تبلیغات بازار هدف، ویژگیهای محصول را کاملتر میکند.
- در نهایت شرکت مشتریان بیشتری را بهدست میآورد.
-
بلوغ و کمال
این مرحله در بازاریابی کالا بر روی موارد زیر تمرکز دارد:
- تکرار استراتژی بازاریابی
- توسعه استراتژی فعالسازی فروش بهینه
- تقویت پیامرسانی محصول در میان گروههای مخاطبان هدف خاص
در این مرحله، بازاریابان یک محصول تعریفشده و مشتریان بسیاری را برای خود به ارمغان میآورند. البته این امر به معنای پایان فعالیتهای بازاریابان نیست. بازاریابان علاوهبر جلب رضایت مخاطبان هدف خود باید در جریان نیازهای آنها نیز قرار بگیرند. صاحبان مشاغل در این مرحله با رقبای بسیاری مواجه میشوند. بازاریابان باید در فعالیتهای بازاریابی و فروش دائماً به مشتریان خود مزایای محصولات خود را یادآوری کنند.
-
کاهش
این مرحله بر نمای کلی ساختار هزینه و فروش و تصمیمگیری در مورد یکی از سه رویکرد ذکرشده در ادامه تمرکز دارد:
- معرفی ویژگیهای جدید محصول
- کاهش قیمت و نگهداشتن محصول در جایگاه خاص بازار
- توقف کار بر روی پروژه
مرحله زوال چرخه عمر محصول نقطهای است که در آن فروش روند نزولی خود را آغاز میکند. در حال حاضر، ممکن است امکان فعالیت بر روی یک محصول خاص وجود نداشته باشد؛ اما این امر بدان معنا نیست که زوال محصول با از بین رفتن آن برابری کند. البته اگر قرار بود چنین اتفاقی بیفتد، نیازی به قراردادن اسم چرخه در عنوان نبود! برای درک این بخش حتماً به گوشتان خورده است که میگویند مد در حال چرخش است و بسیاری از لباسهایی که امروزه ترند شدهاند در چند دهه گذشته نیز ترند بودهاند. چرخه عمر محصول نیز به همین منوال عمل میکند. از منظر تجاری، چرخه عمر محصول شانسی برای مشاهده فرصتهای رشد جدید است. این امر توسط راهاندازی مجدد محصول با ویژگیهای جدید و یا سرمایهگذاری زمان و پول برای محصولات سودآور برای شرکت امکانپذیر است. در این مرحله نیز پاسخ مشتری عنصر کلیدی هر فرآیند برای تصمیمگیری خواهد بود.
آیا بازاریابی چرخه عمر محصول تضمینکننده موفقیت آن است؟
با توجه به شرایط رقابتی و اقتصادی، مدل چرخه عمر محصول میتواند بهعنوان یک راهنمای تقریبی برای پیشبینی چگونگی روند فروش استفاده شود. بهطورکلی، این مدل کارآمد است، اما هیچ نوع تضمینی برای آن نیست. به گفته یانگم مون (استاد دانشکده بازرگانی هاروارد) مفهوم چرخه عمر محصول بنا به دلایل بسیاری موفق بوده است، اما متأسفانه بازاریابان را به این باور رسانده است که تنها یک جهت برای موفقیت وجود دارد. در نتیجه، تیمهای Product marketing استراتژیهای مشابهی را در هر نقطه از چرخه عمر محصول دنبال میکنند و شانس ارائه ایدههای اصلی را از دست میدهند. به همین دلیل، بسیار مهم است که یک استراتژی بازاریابی كالا را تنظیم نمود که بهطور ویژه برای محصول آنها طراحی شده باشد.
چگونه میتوان استراتژی بازاریابی کالا را برنامهریزی کرد؟
استراتژیهای این نوع بازاریابی فرآیند تعیین موقعیت استراتژیک، قیمتگذاری و تبلیغ محصول در میان مخاطبان هدف آن است. استفاده از استراتژیهای این بازاریابی برای هر کالا متفاوت خواهد بود. بااینحال، صاحبان کسبوکارها میتوانند ۵ مرحله اصلی که با بازاریابی چرخه عمر محصول استاندارد همراستا هستند را تشخیص دهند:
-
تعریف مخاطبان هدف و پرسوناهای مشتری
ابتدا بازاریابان باید مخاطبان هدف خود را بشناسند و پرسوناهای منحصربهفرد مشتری خود را ایجاد نمایند. در این مرحله باید به این نکته توجه نمود که محصولات مختلف مخاطبان هدف گوناگونی را نیز بهدنبال خواهند داشت. برای شناسایی مشتری ایدهآل خود مطابق با نام شخصیت مخاطب، بررسی عوامل زیر امری ضروری است:
- تجزیهوتحلیل پایگاه مشتری فعلی و مشتریان احتمالی خود
- گروهبندی آنها بر اساس رایجترین صفات از جمله نقاط تماس اصلی، انگیزه، جمعیتشناسی، مسیر شغلی، تحصیلات و موارد دیگر
- طبقهبندی آنها بر اساس ویژگیهایی مانند سرگرمیها، ذوق هنری، ورزشهای ترجیحی و سایر موارد
- ایجاد یک توصیف فرضی ۲ الی ۳ نفره نشاندهنده پرسوناهای خریدار بر اساس گروهبندی مرحله قبلی
- نامگذاری پرسوناهای مشتری برای شناسایی راحتتر آنها
صاحبان مشاغل با استفاده از فرآیند های فوق میتوانند کلیه جنبههای رویکرد این بازاریابی را با پایگاه مشتریان آینده خود تطبیق دهند.
-
پیامرسانی و تعیین موقعیتیابی
ممکن است بازاریابان محصولات و گروه پشتیبانی فوقالعادهای داشته باشند که تعریفی از خدمات عالی به مشتریان باشد. بااینحال، درصورتیکه مزایای محصول برای مشتریان آشکار نشود، این عوامل نتیجهای نخواهند داشت. در این مرحله پیامرسانی و موقعیتیابی وارد عمل میشود. برای عبور از این مرحله باید به ۴ سؤال زیر پاسخ دهیم:
- چه کسانی از این محصول استفاده خواهند کرد؟
- محصول موردنظر کدام مشکلات را حل میکند؟
- چرا مشتریان برای این محصول هزینه میکنند؟
- چه چیزی این محصول را منحصربهفرد میکند؟
پس از پاسخدهی به سؤالات فوق میتوان بر روی پیامرسانی و موقعیتیابی محصول در GTM (رفتن به بازار) فعالیت نمود و آنها را با تیمهای محصول، فروش، بازاریابی و پشتیبانی مشتری به اشتراک گذاشت.
-
تعیین اهداف قابلاندازهگیری
پس از برقراری پیام، تعیین اهداف منحصربهفرد برای محصول اهمیت بسزایی دارد. این اهداف با توجه به خود محصول، شرکت و اولویتهای بازاریابی متفاوت خواهند بود؛ بااینحال، بازاریابان میتوانند آنها را بر اساس نوع اولویتبندی کنند:
- فروش
- آگاهی از برند
- نرخ تبدیل مشتری
معمولاً در طول مراحل فوق قیمت محصول تعیین میشود؛ بنابراین بازاریابان میتوانند درآمد مورد انتظار و روند فروش را محاسبه کنند.
-
آمادهکردن تیم
طرح بازاریابی برای تولید محصولات معمولاً توجه ناقص کلیه گروههای درگیر در توسعه آن را میطلبد. وظیفه بازاریاب محصول است که مطمئن شود همه گروهها مجهز و آماده حرکت و پیشرفت هستند. برای انجام این مرحله میبایست موارد زیر برای مشتریان مشخص شود:
- پرسونای خریدار
- نقاط تماس اصلی
- پیامرسانی و موقعیتیابی
- قیمت
اگر محصول در فضای دیجیتال راهاندازی میشود، باید اطمینان حاصل شود که وبسایت و نسخه نمایشی راهاندازی و اجرا میشوند.
-
ایجاد یک طرح دقیق برای راهاندازی محصول
بازاریابان هنگام آمادهکردن تیمهای خود میتوانند بر روی جنبههای خارجی راهاندازی محصول تمرکز نمایند؛ بنابراین، جای تعجب نخواهد بود که ایجاد یک برنامه راهاندازی موفق برای تولید محصول باکیفیت امری حیاتی است. در این مرحله صاحبان مشاغل برای انجام موفقیتآمیز کسبوکار خود باید تعیین کنند که چگونه به مخاطبان هدف خود دسترسی خواهند داشت و از کدام کانالها استفاده خواهند نمود. موارد زیر با توجه به شخصیت خریدار و محصول مورداستفاده آنان قابلتغییر است:
- پیشنمایش انحصاری قبل از راهاندازی
- صفحه فرود (لندینگ پیج) جدید در وبسایت با ویجت چت زنده سفارشیشده
- رسانههای اجتماعی
- کمپینهای پولی
- وبلاگ
- رویداد راهاندازی در محل
Product marketing تضمین میکند که مشتریان و تیمهای داخلی ارزش منحصربهفرد یک محصول و عوامل متمایزکننده آن در بازار را درک مینمایند. فرآیند بازاریابی کالا اثربخش شامل تحقیق، موقعیتیابی و پیامرسانی، تولید محتوا، برنامهریزی، راهاندازی محصول، مشارکت جامعه و فعالسازی فروش است. این مدل بازاریابی بر دانستن نکات تماس مشتری و نحوه کمک محصول یا خدمات به آنها تمرکز میکنند. بر اساس گزارش ۲۰۲۰ اتحاد بازاریابی محصول ، تنها ۵ درصد از بازاریابان بر درک صحیح از محصول خود اطمینان نسبتاً کافی دارند. در نتیجه، این بازاریابی باید با دقت بیشتری مورد موشکافی و بررسی قرار بگیرد تا کسبوکارها از صحتوسقم روند فروش محصولات خود اطمینان حاصل نمایند.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.