تعادل و فشار چه رابطهای با یکدیگر دارند؟
( تعادل و فشار چه رابطهای با یکدیگر دارند؟ ) مهمترین عامل فیزیکی و فیزیولوژی مؤثر بر حواس بشر، نیاز او به حفظ تعادل است. او میخواهد پاهایش استوار روی زمین قرار گیرد و مطمئن باشد که در هر شرایطی وضعیت قائم بدن خود را حفظ کند. از این رو است که انسان آگاه یا ناخودآگاه در ارزیابیهای بصری خود نیز بیش از هر عامل دیگر از نظر بصری به وجود تعادل و توازن توجه میکند. شگفت این است که با وجود آنکه محل مرکز ثقل را برای حفظ تعادل در کلیه نقوش بصری میتوان به صورت علمی محاسبه کرد، هیچ شیوه محاسباتی سریعتر و دقیقتر از احساس غریزهای خاص که در حواس بشر وجود دارد، نیست. در پکیج جامع دیجیتال مارکتینگ تخصصی نوکارتو میتوانید پیرامون موضوع بازاریابی عناصر چند رسانه ای، اطلاعات جامعی را بهدست بیاورید.
بنابراین انسان در محیط اطراف برای حفظ تعادل در درجه اول به ساخت عمودی – افقی توجه دارد. حفظ تعادل بدن در واقع جریان تعلیق دادن دایم بدن، نسبت به نحوه قرار گرفتن و گرایش وزن بدن است که به وسیله واکنشهای مختلف انجام میگیرد.
در طبیعت نز وجود تعادل نقش اساسی دارد تعادل نقطهی مقابل عدم تعادل یا سقوط است و اگر میخواهید شدت نامطبوع بودن این وضع را به شچم ببینید تاثیر آن در چهرهی شخصی که به طور ناگهانی و بیخبر تعادلش به هم خورده است تماشا کنید!
میل ما به یافتن تعادل چه هنگام دیدن و چه هنگام بیان کردن یک پیام بصری به این صورت نمودار میشود که ما آگاه یا ناخود آگاه برای چیزی که میبینیم و یا طرح آن را میکشیم اول یک محور عمودی و یک پایهی افقی در نظر میگیریم، این دو با یکدیگر مهمترین عوامل ساختمانی هستند که به وسیلهی آنها میزان تعادل سنجیده میشود. این محور بصری را میتوان محور محسوس نام گذارد. زیرا با آنکه دیده نمیشود، ولی در عمل دیدن همیشه به صورت غالب وجود دارد و در واقع یک عامل ثابت ناخود آگاه است. خدمات تخصصی اینستاگرام اعتبار و تداوم کسب و کارتان را تضمین میکند.
فشار
بسیاری از پدیدههای در محیط فاقد ثبات به نظر میآیند. دایره مثال خوبی برای این مورد است. از هر سو که به آن نگاه کنیم یکسان به نظر میرسد. ولی ما هنگام دیدن به آن ثبات میبخشیم، به این ترتیب که ابتدا محور عمودی در شکل آن وارد میکنیم تا نحوهی تعادل در آن معین شود سپس با افزودن پایهای افقی به عنوان خط مرجع، احساس پایداری و نبات را در آن تکمیل مینماییم. در نظر گرفتن عوامل پنهان ساختمانی برای شکل های منظم نظیر دایره یا مربع و یا مثلث متساوی الاضلاع کاری آسان و قابل فهم است ولی وقتی با شکلهایی نامنظم مواجه هستیم برقرار ساختن و تحلیل تعادل در آنها کار پیچیدهای میشود.
در مثالهایی که محور محسوس در جهت برقرار کردن وضع نهایی تعادل به تدریج تغییر محل میدهد ریان ثبات بخشیدن و پایدارسازی بهتر روشن میشود.
جریان ترتیب دادن یک شکل برای آنکه وجود نظم یا بینظمی در آن تشخیص داده شود به طور کلی شهودی و ناخودآگاه انجام میگیرد و نیازی به شرح و گفتار ندارد. با استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ شرکت نوکارتو میتوانید به کسب و کار خود رونق بخشید.
نبودن تعادل و یک دستی در یک خبر یا پیام بصری برای شخص فرستنده و نیز گیرندهی آن عاملی گمراه کننده است. از این رو برای آنکه منظور پیام را با قدرت و تأثیری بیشتر القا کنیم استفاده از ایجاد تعادل، یکی از موثرترین شیوههای بصری است. تأثیر ناشی از وجود تعادل، نیروی مستقیم و با صرفهای برای نقل خبر بصری است. راههای انتخابی در زمینههای بصری معمولا به دو صورت متضاد وجود دارد، مثلا سادگی و انضباط و در مقابل آن بغرنجی و غیر مترقبه بودن انتخاب هر یک از این راهها موجب بروز واکنش خاصی از طرف بیننده میشود که در صورت مثل اول موجب انبساط و آرامش اوست و در صورت دوم موجب وارد آمدن نوعی فشار است که جنبهی بصری دارد.
رابطهی میان فشار و تعادل نسبی را میتوان در یک شکل ساده به خوبی مشاهده کرد. و برای مثال وجود یک شعاع مایل در دایره فشار بصری بیشتری بر بیننده اعمال میکند تا یک شعاع عمودی که باعث متعادل شدن شکل میشود. علت این پدیده آن است که شعاع مایل بر محور تعادل بصری منطبق نیست و در نتیجه مخل تعادل میگردد ولی میبینیم که فشار ناشی از عنصر مربی یعنی همین شعاع به وسیلهی عنصر نامریی که همان محودر عمودی است که تعدیل مییابد. علاوه بر این به وسیلهی ایجاد رابطه با خط پایهی افقی که مکمل ثبات در شکل است تاثیر ناشی از آن تعدیل نیز بشتر میشود. از نظر طراحی و با نقشه و هدف کار از دو دایرهی مجاور، آنکه شعاعش مایل و در جای غیر معمول قرار گرفته است، توجه بیننده را بیشتر از آن دیگری به خود جلب میکند.
پدیدهی فشار بصری در یک تصویر را به صورت مجرد نمیتوان مورد ارزشیابی قرار داد، وجود آن را به تنهایی نمیتوان خوب یا بد دانست. ارزش آن بستگی به چگونگی استفاده از فشار در یک مورد مشخص دارد، یعنی باید دید آیا با استفاده از فشار در طرح، بر معنا و هدف مورد نظر به درستی تأکید شده است یانه و اینکه برداشت و تعبیر بیننده از آن چگونه خواهد بود. در یک کمپوزیسیون یا ترکیب بندی وجود فشار بصری و یا نبودن آن اولین عاملی است که ذهن طراح و بیننده را به خود جلب میکند. پس میتوان آن را به عنوان یک قاعدهی دستوری در آموزش بصری به خاطر سپرد.
دربارهی فشار بصری جنبههای دیگری نیز باید به طور مبسوط شرح داده شود. ولی باید دانست که فشار، این عامل غیر منتظره نامنظم، پیچیده و بیثبات، تنها عاملی نیست که بر چشم انسان اثر میگذارد. در مراحل مختلف دیدن، عوامل دیگری نیز هستند که توجه چشم را با قوتی زیاد به سوی نواحی این دو خط میکشانند و در نتیجه این نواحی در ترکیب بندی از اهمیت خاصی برخوردار هستند. در شکلهای ساده و منظم تعیین محل این نواحی آسان است. ولی در شکلهای پیچیدهتر تعیین محل محور محسوس دشوارتر میشود.
ولی با این وصف از اهمیت آنها چیزی کاسته نمیشود. بنابراین اگر یک عنصر بصری در حدود محل محور محسوس و خط افق قرار گیرد، خود به خود از تأکید بیشتر برخوردار میشود، مثالهای ذکر شده در این موارد ساده گویای مطلبی است که نه تنها در مورد شکل های پیچیده، بلکه در ترکیب بندی های بغرنج نیز صادقاند. چشم در مقابل تصویر و به طور کلی وقایع بصری همیشه به دنبال یافتن محور محسوس است. پس مهم نیست که شکل یا تصویر تا چه حد بغرنج یا ساده باشد. زیرا این عمل چشم جریائی پایان ناپذیر در جهت برقرار کردن تعادل نسبی است. اگر سه تابلوی مخصوص نصب اعلانات پهلو به پهلوی یکدیگر قرار گرفتهاند در نظر بگیریم، اخبار بصری موجود بر تابلوی وسط خود به خود نسبت به مطالبی که در طرفین آن هستند بیشتر به چشم میخورند. بر اساس همین قاعده، مطالبی که در پایین اعلان قرار دارند نیز توجه بیننده را اول به خود جلب میکنند زیرا چشم پس از تعیین محور عمودی برای تکمیل تعادل به سراغ پایه یا خط مرجع افقی میرود. شما میتوانید با استفاده از پکیج جامع بازاریابی و تبلیغات تخصصی اینستاگرام باعث پیشرفت کسب و کار خود شوید.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.