امنیت سایبری در دیجیتال مارکتینگ
امنیت سایبری برای حفظ ایمنی کاربران است. ایمنسازی کاربران نیازمند افزایش اعتماد آنها است. در بازاریابی دیجیتال ،این اعتماد با رعایت اصول ایمنی به دست میآید.
طبق پیشبینیهای انجام شده، جهان تا سال ۲۰۲۱ سالانه ۶ تریلیون دلار را به دلیل خسارتهای ناشی از جرایم رایانهای از دست میدهد. این آماری است که نشان میدهد جنایت سایبری چقدر میتواند برای بازاریابان مخرب باشد. در حال حاضر، بهطور متوسط هزینه یک حادثه جرایم رایانهای ۲۰۰ هزار دلار است که بهتنهایی برای کنار گذاشتن بسیاری از شرکتها کافی است! متأسفانه حوادث جرائم سایبری در آینده نیز همچنان در حال افزایش خواهد بود و حملات سایبری بدون استراتژی جامع، خطر بیسابقهای را برای مشاغل به دنبال خواهد داشت.
برای جلوگیری از این مشکلات چه باید کرد؟
در این مقاله، به توضیح برخی از مهمترین تأثیرات امنیت مجازی بر روی استراتژیهای بازاریابی دیجیتال میپردازیم. همچنین در ادامه خواهید دانست که چگونه اقدامات مناسب قادر است، وبسایتهای فروشگاهی را از آثار مخرب نقض دادهها محافظت کند و مهمتر از همه، در این مقاله خواهیم دید که چگونه یک استراتژی حفاظتی قوی میتواند به موفقیت و پیشرفت کسبوکارهای اینترنتی کمک کند.
امنیت سایبری چیست؟
امنیت سایبری به فرایند محافظت از کامپیوترها، سرورها، شبکهها و دادهها در برابر تهدیدهای سایبری اشاره دارد. زمانی که شرکتها در حال انتقال دادههای مهم خود هستند، امینت سایبری وارد میدان میشود و برای حفاظت از دادههای پراهمیت ما راهحل ارائه میدهد. امنیت اینترنت بهعنوان امنیت اطلاعات الکترونیکی یا فناوری اطلاعات نیز شناخته میشود.
کاربردهای امنیت سایبری
امنیت سایبری درزمینههای مختلف کاربرد دارد. این اصطلاح را میتوان به چند دسته تقسیم کرد که شش مورد آن را در ذیل آورده شده است:
۱- امنیت شبکه
امنیت شبکه به معنای ایمنسازی شبکههای کامپیوتری در برابر مزاحمان و سارقان اینترنتی است. منظور از مزاحمان و سارقان صرفاً وجود یک هکر نیست؛ این اصطلاح باج افزارها، بدافزارها و هرگونه عامل مخدوشکننده ایمنی را نیز شامل میشود.
۲- امنیت برنامه
تمرکز اصلی امنیت برنامهها این است که نرمافزار و دستگاههای رایانهای عاری از هرگونه خطرات و آسیبهای ممکن شوند. هنگام حمله به یک برنامه، امکان تهدید به دسترسی دادههای اصلی شرکت یا سازمان مورد تهدید وجود دارد. به همین دلیل است که همیشه امن بودن برنامهها باید در مرحله طراحی سیستم و قبل از پیادهسازی و ارائه نسخه بتای آن (نسخه قابلارائه به کاربر) برنامهریزی شود.
۳- امنیت اطلاعات
منظور از امنیت اطلاعات، حفاظت از حریم خصوصی و یکپارچگی و صحت دادهها، در حین مبادلات یا ذخیرهسازی آنها است.
۴- امنیت عملیاتی
به فرایند حفاظت و مدیریت داراییهای داده، امنیت عملیاتی گفته میشود. این فرایند شامل مجوزهایی است که کاربران، برای دسترسپذیری به دادهها و روشهای مختلف ذخیره و به اشتراکگذاری دادهها استفاده کنند.
۵- بازیابی اشکالات و تداوم کسبوکار
سیاستهای بازیابی مشکلات، شامل تکنیک هایی است که یک شرکت برای پاسخ به حوادث محافظتی استفاده میکند. این سیاستها تعیین میکند که چگونه دادهها و عملیات به همان ظرفیت عملیاتی قبل از حادثه بازگردانده شوند.
یکی از راههای این سیاست، تداوم تجارت است. تداوم تجارت طرحی است که شرکت تلاش میکند بدون رجوع به منابع خاصی در یک حادثه امنیتی فعالیت کند.
۶- آموزش کاربر نهایی
آموزش کاربران نهایی بر افرادی متمرکز است که در زمینه نفوذ، غیرقابلپیشبینیترین عامل هستند و در حالت عادی انتظار نمیرود به امن بودن وبسایت فروشگاهی ما آسیبی برسانند. مثلاً یک کارمند میتواند با نادیده گرفتن شیوههای محافظهکاری، بدافزار را به یک سیستم امن وارد کند. کار آموزش کاربران نهایی پرداختن به این نوع مسائل است. برای نمونه، حذف پیوستهای مشکوک ایمیل را به کاربران آموزش میدهد.
۵ تاثیر مهم امنیت سایبری بر یک کسب و کار اینترنتی
هر شرکتی موظف است ایمنی را جدی بگیرد. یک برنامه محافظتی جامع گستره زیادی دارد، از نصب روشنایی ۰-۱۰ ولت برای روشنایی گرفته، تا سرمایهگذاری در استراتژیهای قابل اجرا برای داده و اطلاعات. در این بخش، ما بر نحوه کمک آن به فروشگاههای دیجیتال تمرکز میکنیم.
۱- بهبود شهرت تجاری
شهرت و اعتبار یک فروشگاه تجاری همه هستی یک برند کسبوکار مبتنی بر وب است. تنها یک مورد نقض داده و نبود ایمنی میتواند ضررهای بیشماری را برای بازاریابان دیجیتال متحمل شود؛ اما فاجعه بارتراز آن این است که شهرتی که بهسختی به دست آورده شده است، با کوچکترین اشتباه میتواند بهشدت آسیب ببیند و ممکن است دیگر قابل جبران نباشد.
کاربران و مشتریان یک فروشگاه آنلاین انتظار دارند که همیشه منافع آنان را در نظر گرفته شود. این شامل مصون ماندن دادههای شخصی آنها نیز میشود. اگر فروشگاههای اینترنتی به مشتریان خود ثابت کنند که تمام تلاش خود را برای اولویتبندی دادهها و محافظت اطلاعات مشتریان انجام میدهند و هیچ فرصتی را برای بهبود کیفیت خدمت به آنها دریغ نمیکنند؛ طبیعتاً شانس بیشتری برای فروش و تجارت بیشتر و سودآورتر خواهند داشت.
۲- افزایش درآمد
نبود ایمنی معمولاً منجر به ضررهای قابلتوجهی میشود. علاوه بر زیانهای وارده، شکایت علیه افشای اطلاعات کاربران را به همراه دارد و سازمان یا شرکت مربوطه متعاقباً، متقبل پرداخت جریمههای سنگینی میشود. تبلیغات بد ناشی از یک نقض داده میتواند مشتریان را از شرکت دور کند. این امر ناگزیر بر فروش وبسایتهای آنلاین نیز تأثیر میگذارد.
همچنین برخی از حملات سایبری میتوانند وبسایت یک سازمان را بهطور کامل مختل کنند. وجود اختلال ممکن است در خریدهای آنلاین مشتریان جلوگیری به عمل آورد. راههای حفاظتی ضعیف و ناکارآمد بدون شک میتواند یک اشتباه جبرانناپذیر باشد.
سرمایهگذاری در استراتژی حفاظت اطلاعات، مستلزم پرداخت هزینه برای داشتن یک گروه امنیتی متخصص است. همچنین، ممکن است لازم باشد برای داشتن راهحلهای نرمافزاری امنتر سرمایهگذاری نمود. اما بدون شک سرمایهگذاری در این زمینه ، ارزش هزینه کردن را خواهد داشت. هرچه اقدامات بهتری انجام گیرد، به دنبال آن خطرات احتمالی تلفات غیرمنتظره کاهش مییابد و درمجموع عملی سودآور خواهد بود.
۳- برتری از رقبا
یک استراتژی جامع ایمن بهطورمعمول همه شاخههای یک کسبوکار اینترنتی را در برمیگیرد. اقدامات لازم جهت برقراری آن ، علاوه بر نگهداری از اطلاعات کارکنان و مشتریان، از اطلاعات ویژهای که میتواند به بازاریاب دیجیتال در مقایسه با رقابت برتری بدهد حفاظت میکند.
یک برنامه مدیریت ایمنسازی مناسب، اطمینان از ایجاد رمزهای عبور قوی را نیز شامل میشود؛ چنین بستری، تنها به کارمندان مناسب و امن اجازه ورود و دسترسی میدهد. این برنامه در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که اطلاعات تجاری خصوصی شرکت، قابلنفوذ برای رقبا نیست.
۴- افزایش مشارکت کارکنان
مشتریان و سهامداران تنها متقاضیان موجود برای سرمایهگذاری در کسب و کار آنلاین نیستند. این کار، برای کارمندان یک شرکت یا سازمان که ارزشمندترین دارایی یک شرکت محسوب میشوند نیز هست. وقتی کارکنان از در امان بودن اطلاعات شخصی خود اطمینان خاطر دارند، اعتمادبهنفس آنها نیز افزایش مییابد.
یک شرکت باید برنامه حفاظتی مشخصی داشته باشد تا اطلاعات حساس کارکنان خود را برای جلب اعتماد آنها حفظ کند. این اطلاعات شامل شمارههای همراه ، آدرس، تاریخ تولد و غیره است.
۵- بهبود پشتیبانی کلی از گروه فناوری اطلاعات
آخرین نکتهی موردبررسی این است که همواره باید در برابر بحران با استفاده از پروتکلهای مشخص واکنش نشان داده شود. اجرای یک برنامه محفاظتی مناسب، سبب میشود گروه فناوری شرکت همیشه آماده هر کاری باشد واین به دنبال خود، باعث ایجاد روابط کاری بهتر و استرس کمتر در گروه مربوطه میشود که این لازمه کسب موفقیت یک فروشگاه آنلاین است.
تأثیر امنیت بر روی فروشگاههای بازاریابی مشهود است و همواره باید از حملاتی که امکان توقف فرایندهای کسبوکار را دارند جلوگیری نمود که این خود نوعی سرمایهگذاری در امنیت سایبری برای تقویت بازاریابی دیجیتال نیز تلقی میشود و درنهایت همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که مهمترین هدف ایمنسازی وبسایت دیجیتال مارکتینگ ، اعتماد مشتریان و کاربران است.
برای مطالعه مقاله های دیگر در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات اینجا کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.